YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 16:12

GÖZLÜKÇÜLER MERSİN’DE BULUŞTU

A
A
A
GÖZLÜKÇÜLER MERSİN’DE BULUŞTU

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Yakan, Mart ayında hayata geçecek gözlük cam ve çerçevelerinde barkod uygulaması ile sisteme kayıt dışı, sahte, imitasyon, kaçak ürünlerin girmesinin önlenmesinin hedeflendiğini belirtti.
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği Başkanı Yakan, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin’de ”Gözlük Cam ve Çerçevelerinde Barkod Uygulaması” konulu bir toplantı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yakan, konfederasyon tarafından düzenlenen ve hafta sonunda Mersin Ticaret Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya Konfederasyon Genel Başkanı Rıfat Küpeli, federasyon başkanları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Optik Şube Müdürün Şükriye Vural ile Mersin, Osmaniye, Hatay, Adana, İskenderun, Gaziantep, Antalya, Sivas, Erzincan, İstanbul, Malatya illerinden gözlükçülerin katıldığını ifade etti.
Gözlükçüler Ve Optisyenler Konfederasyonu’nun, 4 federasyon, 23 dernek, 3 bin 380 üyeli bir meslek örgütü olduğunu kaydeden Yakan, toplantıda barkod uygulamasını ele aldıklarını dile getirdi. SGK’nın, 1 Mart 2012 tarihinden itibaren gözlük cam ve çerçevelerinde barkod uygulamasına geçeceğini anımsatan Yakan, “SGK barkod uygulamasına geçmekle, gözlük cam ve çerçevelerin üretim ithalat aşamasından gözlükçüye, hangi hastaya verildiğine kadar izlemeyi sağlayacaktır. Bu sayede sisteme kayıt dışı, sahte, imitasyon, kaçak ürünlerin girmesinin önlenmesi hedeflenmektedir. Bu bir devlet projesidir. Sağlıkla ilgili gelecekte hayata geçecek çok önemli barkod uygulamasın konuşulduğu bu toplantıyı Mersin’de organize etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir