YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 17:45

SESLİ, İLÇE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
SESLİ, İLÇE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kdz. Ereğli önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, bir basın toplantısı düzenleyerek yerel ve genel gündem ile değerlendirmelerde bulundu. 2011 yılının Ereğli açısından oldukça kötü geçtiğini belirten Sesli, “2011 yılı hem ülke geneli hem de ilçe ile ilgili önemli gelişmeler oldu. Ülkemizde yaşanan gelişmelere bakacak olursak Başbakanımızın dediği gibi hedef 2023 olan bir ülkede 2011 yılında genel iktidar başarılı bir şekilde çalışmalarına devam etmiştir. Bu başarılı çalışmalar inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda da devam edecektir, Hedef 2023’dür. Bizde Kdz. Ereğli’de hedefi 2023 olarak belirledik, 2014 yılında yapılacak olan seçimler ile ilgili çalışmalarımıza şahsi olarak 10 Eylül 2011 yılında başladım. Bu sürçte de inşallah sadece 2014 yılında yapılacak seçimler için değil, Başbakanımızın hedeflediği 2023 yılındaki Türkiye’de 2023 yılında Kdz. Ereğli’de neler olabilir bizde bununla ilgili çalışmalara başladık. Gerçekten altını özellikle çiziyorum, sanal değil gerçek projelerle sizlerin karşınıza çıkacağım ve altı dolu dolu şekilde bunları görenlerin helal olsun bunlar da Kdz. Ereğli’de yapılacak mı? Bunları görebilecek miyiz? Diyeceği projelerle profesyonel ekibimle beraber çalışmalara başladığımı belirtmek istiyorum. Her zaman tekrar ettiğim gibi 2014 yılında yapılacak seçimlerde ekibim yepyeni, pırıl pırıl, ufku geniş Kdz. Ereğli’ye layık insanlardan oluşan bir ekip olacağını özellikle belirtmek istiyorum. Çalışmalarımız 2011 yılında başladı, 2012 yılında da daha da artarak devam edecektir. Bunları ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağız” dedi. 2011 yılında ilçede istenmeyen olayların yaşadığını 2012 yılında aynı olayların yaşanmasını istemediklerini belirten Sesli şunları söyledi.
“2011 yılında Kdz. Ereğli’de istenmeyen bazı olaylar olmuştur. Bu olaylar bizleri üzmüştür. Biz istiyoruz ki 2012 yılında bu tür olayları görmeyelim, ama sevgi, barış dostluktan bahsedilen, huzur ortamından ve cennet gibi bahsedilen Kdz. Ereğli’de maalesef huzur ortamı sevgi, barış, dostluk ortamı yoktur. Bunlara neden olanlarında kimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlayışla 2011 yılında hem siyasi hem de ticari olarak Kdz. Ereğli çok kötü günler geçirmiştir. 2012 yılında ki süreç bu şekilde devam ettiği müddetçe de aynı olaylar ve karamsarlık Kdz. Ereğli’de devam edecektir. Bu şekilde devam ettiği müddetçe Kdz. Ereğli’de esnafta, sanayici ve siyasetçide maalesef bundan nasibini alacaktır. Kdz. Ereğli’nin bir korku kenti olduğunu daha önceden de söylüyordu ki şu anda Belediye Başkanı da geçenlerde yaptığı açıklamasında bu memleketin kabadayısı varsa bu memleketin kabadayısı benim diyor, kabadayının olduğu yerde de insanlarda huzur, barış ve sevgi olmaz bundan dolayı kendisini söylediği sözlerden dolayı kınıyorum. Bu memlekette kabadayı yoktur. Bu memlekette çağdaş bir kentin çağdaş belediye başkanının bunu söylememesi gerekir. Mademki çağdaş bir kentteyiz, bu tür söylemler bizleri germektedir. Kdz. Ereğli’de yaşayan bütün insanlar kardeştir. Bizlerde onu severiz sevmeyiz ama belediye başkanımızdır. Ama biz böyle konuşmalara ve kavgalara girmek istemiyoruz, olmasını da istemiyoruz.”
“KAVGA ORTAMI BİTMEK BİLMİYOR”
İlçede kavga ortamının sürdüğünü belirten Sesli, “Maalesef ilçemizdeki kavga ortamı bitmek bilmiyor. 2011 yılında yoğun bir şekilde olan olaylar 2012 yılının başlangıcında 8 Ocak Cuma akşamı da yine birileri tarafından fişeklenmiştir. Aslı astarı olmayan çok ufak bir tartışma çok değişik yerlere çekilmek istenmektedir. Maalesef belediyeden bir kınama basın mensuplarına gelişmiştir. Takip ettiğim kadarı ile birçok basın mensubu arkadaşımız bunu yayınlamamıştır. Ben buna birebir Murat Sesli olarak şahidim, Allah var, benim şahit olduğum bir olayda çok enteresan kelimelerle belediye basın bürosu aracılığı ile kınamıştır. Belediye başkanı kendisi bu açıklamayı yapamamıştır. Çünkü yaptığı zaman sorumluluğu vardır açıklamanın ve elimizde de bu olayla ilgili işyerimizin kameraları ve görüntüleri vardır. Eğer bu görüntülere ihtiyaç duyulduğu takdirde hem emniyete hem de savcılığa vermeye hazır olduğumu da belirtmek istiyorum. İleri ki günlerde sizlerle paylaşabilirim, bu görüntüler şu anda elimizdedir. Bununla ilgili belediyeden gelen kınama ile ilgili bazı paraflar var yazıda Murat Sesli’nin ortağı olduğu çorbacı dükkanında deniliyor. Ben çorbacı olduğumu inkar etmiyorum. Ben ticaretle uğraşıyorum. Ben evime helal lokma getirmek için çorbacılıkta yaparım kebapçılıkta, belediyeden gelen kınama ile ilgili bazı paraflar var. Allah bunun hesabını sorar, böyle bir şey olamaz ya. Bu kin düşmanlık nedir anlamıyorum. Bu olayda ne ERDEMİR Genel Müdürü ne de Sendika Başkanı ve yöneticileri çorbacı dükkanına gelip çorba içiyorlar. Bu olayda ağız dalaşı var ve benim araya girerek arayı bularak gönderdiğim bir olay, ne ERDEMİR Genel Müdürü ve ne de sendika başkanı bu olayda taraf olmamıştır. Ben belediye başkanının ne yapmak istediğini anlamıyorum. Bir lokanta da ERDEMİR Genel Müdürü deniliyor ya çarşıda görünmüyor diye ve ERDEMİR Genel Müdürü uzun bir zamandan sonra ilk kez bir işyerinde Çorba içtiğini gördüm. Çok mutlu oldum, keşke belediye başkanı da mülkü amirler de gelsin, keşke o ekip birlikte gelselerdi. Ama burada yaşanan olaylar çarpıtılıyor” dedi.
209 yılında ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen’e sevgi barış, dostluk ödülü verildiğini hatırlatan Sesli, “Kdz. Ereğli Belediye Başkanı 2009 yılında ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen’e sevgi barış, dostluk ödülü vermiştir. Bunun yanı sıra ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen, Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile birlikte aynı masada Ereğli, Belediye ve ERDEMİR’in sorunları paylaşılırken, kısa bir süre sonra ne oldu da böylesine bir tartışmalar meydana geldi? Bu konuda neler olduğunu biz kesinlikle biliyoruz. Şahsi yaptırımlarla ERDEMİR Ereğli Belediyesi tarafından ablukaya alınmış bulunmaktadır. Biz artık kavga ortamı değil, sevgi barış ve dostluğu görmek istiyoruz. Artık birilerin fedakarlık göstermesi gerekmektedir” diye konuştu. Kdz. Ereğli’de işsizlikten bahseden belediye başkanının sürekli işyerlerini kapattığını belirten Sesli konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Belediye Başkanımız Ereğli’ye yatırım yapmayan saçını başını yolacak diyor, inanmak başka ama gerçekleştirmek başka, işsizlik aldı başını gidiyor, huzur yok deniliyor. Sendikanın Gülüç beldesinde yaptığı bir tesis var, devasa bir tesis, 100 kişi çalışıyor burayı kendi imzası ile şikayet ediliyor. 1968 Yılında yapılan eski Bağlık tesislerini kapatıyor ki burada 20’ye yakın insan çalışıyor. Geliyoruz ERDEMİR’in taş kafesini kapatıyor onlarca insan çalışıyor, ERDEMİR’in halı sahası kapatılıyor, yine geliyoruz açılışını kendisi yaptığı kendisinin izin verdiği Mado yeri olan yeri kapatıyor 30’a yakın istihdam sağlıyordu, balık lokantalarında sayısız yer çalıştırıyor. Devrek yol ayrımında 5-6 işyeri kapatıldı, yatırımcıyı mı çağırıyoruz yatırımcıyı mı buradan kovuyoruz. Benim anladığım nokta yatırımcı Ereğli’ye gelsin istemiyoruz hatta dışarıya gitsin diye uğraşıyoruz.”
ERDEMİR’in Ereğli’nin kalbi ve canı olduğunu belirten Sesli, ”ERDEMİR Ereğli’nin kalbidir, canıdır. ERDEMİR’in değerini bileceğiz. Ereğli’den ERDEMİR’i alırsan balıkçı kasabasına döner. Kavga ortamını bırakın insanlarla iyi diyalog içerisinde olacaktır bu şekilde olduğu sürece buraya ne otomotiv fabrikası gelir daha doğrusu sen varken buraya kimse gelmez” dedi.
Ereğli Belediyesi’nin ruhsat ile sıkıntıları olduğunu belirten Sesli, ”Belediyenin inşaat ruhsatları ile ilgili büyük sıkıntıları vardır, inşaat ruhsatları aylarca verilmemektedir. Ruhsatlar verilmeyince de bir daralma yaşanmaktadır. Belediye yetkililerini de bu konuda göreve davet ediyorum. Belediyede revizyon ile ilgili binlerce dosya var. Onları uyarıyorum orada sakın o dosyaların içerisinden herkese kapasitesine göre bir ceza yazmaya bedel yazmaya kalkarsanız karşınızda beni bulacaksınız. Bunun ile ilgili gerekli müracaatları da yapacağım. Şahsi değil Ereğli’nin menfaatleri doğrultusunda bunu yapın” diye konuştu. Balıkçı lokantalarının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Sesli şunları söyledi:
“Balık lokantalarını Yunanistan modeli olacağı söyleniyor. Polis evinin bu tarafına doğru kafelerin olduğu yerlere balık lokantaları yapılacağını söylüyor. Eski yerlerin yıkılmayacağını söylüyor neden yıkmıyor onu da bilmiyoruz. Mağduriyetlerin gidermesini istiyoruz. Yeni yerler yapılmasını ve balık lokantalarının mağdur edilmemesini öneriyoruz. Terminal ile ilgili tabela var kendisi yok söyleyeceğim tek şey bu. Pazaryeri konusunda da sınıfta kaldılar.” Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın daha önce eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu’na atıfta bulunduğunu anımsatan Sesli konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ruhi Cöbekoğlu’na diyordu ya bunadın diye şimdi kendisi de aynı durumda döndü dolandı iş oraya geldi. Kendisi daha 2014 yılında adayım diyor yani hatta bir dönem değil 2 dönem adayım diyor söylediği sözler karşısına çıkmaya başladı.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.