YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 15:02

ACİL SERVİS KOMPLEKSİ HAZİRAN AYINDA BİTİYOR

A
A
A
ACİL SERVİS KOMPLEKSİ HAZİRAN AYINDA BİTİYOR

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişkin, Türkiye’nin sayılı acil servislerinden biri olacak olan Acil Servis Kompleksi inşaatının Haziran ayı içerisinde biteceği söyledi.
Şanlıurfa İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve 7 Mart 2011’de inşaatına başlanan Acil Servis Kompleksi’nde çalışmalar devam ediyor. 8 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve 4 kattan oluşacak olan acil servisin, 6 milyon 270 bin TL’ye mal olacağı öğrenildi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Abdülkadir Yetişkin, acil servis inşaatının Haziran ayı sonunda tamamlanacağını belirterek, "4 katlı ve toplamda 8 bin metrekareye kapalı alanı olan bir yer
olacak. Bir katında 23 tane poliklinik olacak. Giriş kat bin 500 metrekare tamamen acile ait olacak. Bu acilin içerisinde bizim yeşil, sarı ve kırmızı alanlar, tiryaj alanları ve müdahale alanları ile müşahede alanları olacak. Bu binanın içerisinde alt katta 3 tane acil servis ameliyathaneleri olacak. İnşaat bittiğinde anjiyo cihazını da bu binaya taşıyacağız. Bunun yanı sıra yoğun bakım alanı da olacak. Ameliyat öncesi ve sonrası bakım alanları olacak" dedi.
Ana bina ile 3 yerden ameliyathane ve poliklinik bağlantılarının olacağını da sözlerine ekleyen Yetişkin, "İnşallah Haziran ayı sonunda burayı da tamamlayıp Türkiye’nin sayılı acil servislerinden birini Urfa’ya kavuşturmayı düşünüyoruz. Bizim acil servisi hem fiziki olarak yönü, giriş-çıkışı vatandaşlar açısından sıkıntılı bu yeni yapılacak servisimiz hem yola yakın, giriş ve çıkışı rahat ayrıca fiziki anlamda da ihtiyacı karşılayacak bir düzeyde olacak" diye konuştu.
2011 yılını da değerlendiren Başhekim Uz. Dr. Yetişkin, hasta sayısında geçen yıla göre hem ay bazında hem de yıl bazında yüzde 10’luk bir artış sağlandığını kaydetti. 2011 yılının Şanlıurfa’ya sağlık alanında ekstra yatırımların yapıldığı bir yıl olduğunu vurgulayan Yetişkin, "Bu dönem içerisinde sigara bırakma polikliniği, uyku laboratuarı, ketem, anjografi ve radyo terapi ünitesi hizmete girdi. Radyoterapi ünitesinde hasta almaya başladık. Anjografi için de Atom Enerjisi Kurumu’ndan izin bekliyoruz.
Cihaz hazır bir durumda izin geldiği anda biz burada da anjografi çekimlerine başlayacağız" şeklinde konuştu.
Son yıllarda artan özel sağlık hizmetlerine de değinen Yetişkin, "Devlet hastanelerini, özel devlet hastaneleri gibi dedirtmek yerine özel hastanelere aynen devlet hastaneleri gibi güzel çalışıyor dedirtmek hedefindeyiz. Devlet hastaneleri de kaliteyi, standardı hizmeti arttırma gayreti içerisindedir. Bu çaba da meyvelerini veriyor. Hastanemizde hasta memnuniyeti iyi ve insanlarımız burayı talep ediyorlar. Özel hastaneler açılıyor, kamu hastaneleri de açılıyor ama hasta sayılarında herhangi bir azalma
olmuyor. Sebebi de şu; insanlar artık sağlık hizmetine kolay ulaşabiliyorlar. İstatistiklere bakıldığında, 10 yıl öncesinde bir kişi yılda bir kez doktora giderken, bugünlerde kişilerin doktora gitme oranı yılda 3 defaya çıkıyor. Bunun gibi bir istatistik artışı da var. Bu memnuniyet vericidir" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32