YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 13:11

YUNT-DER BAŞKANLIĞINA ADNAN KAÇİRE GETİRİLDİ

A
A
A
YUNT-DER BAŞKANLIĞINA ADNAN KAÇİRE GETİRİLDİ

Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Spor ve Turizm Derneği’ nin (Yunt-Der) 9. olağan kongresinde, mevcut başkan Mustafa Uyumaz görevini Adnan Kaçire’ye devretti.
Dernek binasında düzenlenen kongrenin divan başkanlığını İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz yaptı. 3 adayın yer aldığı kongrede, mevcut başkan Mustafa Uyumaz ile Bülent Özyolcu, diğer aday Adnan Kaçire’nin listesine destek vererek adaylıktan çekildiler. Divan başkanı Hayrullah Solmaz, "Ben her iki başkan adayına verdikleri bu önemli karardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün burada Yuntdağı’mızın geleceği için çalışmalar yapıyoruz. Bir yandan Mustafa Uyumaz diğer yandan Bülent Özyolcu kardeşim bu derneğe kuruluşundan bu güne hizmet etmişlerdir. Belli ki ikisi de Yuntdağı’na hizmet etmek için dernek yönetimine talip olmuşlardır. Biz dernek üyeleri de istedik ki ikilik olmasın, burada ortak bir akılla derneğimizi daha güçlü bir şekilde bu kongreden çıkaralım. Çok şükür ki çok değerli iki başkanımız da verdikleri bu önemli kararla derneğimizin daha da güçlü olarak buradan çıktığını göstermişlerdir. Ayrıca ben bu güne kadar hizmet etmiş olan tüm dostlarımıza çok teşekkürler ediyorum. Onların sayesinde Yuntdağı’mız önemli projelere imza atmıştır. Bundan sonra da çok değerli kardeşimiz Adnan Kaçire ile bu güzellikler bu hizmetler devam edecektir. Ben kararlarından dolayı her iki başkanımıza teşekkür ediyor ortak akılda buluştukları için kendilerini tebrik ediyorum. Bu kararın Manisa’mızda diğer derneklere ve diğer sivil toplum örgütlerine örnek olmasını diliyorum” dedi.
Ortak uzlaşıyla başkan olan Adnan Kaçire, ”Yuntdağımız için daha faydalı çalışmalar yapmak adına tüm arkadaşlarımızla ortak hareket içinde olacağız. Bu konuda her iki başkan adayımız ile de birlikte çalışıp onların tecrübelerinde de faydalanıp en iyi çalışmalara imza atacağız. Ben bu gün böyle bir uzlaşıyla bana destek veren tüm dernek üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonrasında oylamaya sunulan liste oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen liste, başkan Adnan Kaçire, İlyas Fahri Gönültaş, Mustafa Duruyol, Mehmet Emin Sofuoğlu, Abdullah Uğursalan, Mustafa Gürler, Sait Başbelen, Hamza Durmuş İmran Güneş isimlerinden oluştu. Bu arada, kongreye Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakkı Bayraktar ve çok sayıda muhtar katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.