YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 09:41

BAŞKAN ÖZCAN AQUAPARK`I İNCELEDİ

A
A
A
BAŞKAN ÖZCAN AQUAPARK`I İNCELEDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yapımı tamamlanan Aquapark’ı gezerek incelemelerde bulundu.
Aquapark’ın Mersin’de çok önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Özcan, “Aquapark projesi, Mersin’in kariyerine eklenecek bir şeref projesidir” dedi. Orduevinin kuzey-doğusunda yer alan yaklaşık 50 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen projeyi yerinde inceleyen Özcan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aquapark’ın açılışını mart veya nisan ayında yaparak, halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Aquapark’ın 50 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen değişik bir eğlence projesi olduğunu belirten Özcan, şöyle devam etti; "Yurtiçi ve yurtdışından birçok insanı Mersin’e çekecek ve gençlerimizin su sporlarıyla ilgili hasretini giderecek bir projeyi hayata geçiriyoruz.” Projenin bu seviyeye gelebilmesi için önemli mücadeleler verdiklerini ifade eden Özcan, Aquapark içerisinde su aktivitelerinin yanı sıra olimpik yüzme havuzu, restaurant, balo ve toplantı salonu, gazino, sentetik buz pateni, kaydıraklı havuzlar ve çocuk yüzme havuzları gibi birçok sosyal ünitelerin yer aldığını söyledi.
Açıklamasında Mersinlilere müjde de veren Özcan, “MESKİ tarafından Aquapark projesinin sahilinde yaptırılan ölçümlerde deniz suyu temizliği istenilen derecelere ulaşmış durumda. Onun için bu projenin ön tarafına bir plaj yapmaya karar verdik. Mersinlilere arıtma tesisi yapımında vermiş olduğumuz, şehir merkezinden denize girebilme sözümüzü de yerine getiriyoruz. Tesisin, plaj olarak ayırdığımız kısmında soyunma kabinleri ve duşları da inşa ettik. Tesisten, isteyen vatandaşlarımız havuza girerek, isteyen vatandaşlarımız da denize girerek faydalanabilecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir