DÜNYA - 21 Aralık 2011 Çarşamba 22:07

MERSİN İDMAN YURDU-ESKİŞEHİRSPOR MAÇININ ARDINDAN

A
A
A
MERSİN İDMAN YURDU-ESKİŞEHİRSPOR MAÇININ ARDINDAN

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısının son maçında Mersin İdman Yurdu, kendi sahasında Eskişehirspor ile golsüz berabere kaldı.
Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, karşılaşmanın ardından düzenlenen toplantıda, maça çıkarken zorlu bir rakiple mücadele edeceklerini bildiklerini, her iki takımda forma giyen oyuncuların defansif anlamında avantajlarını çok iyi kullandığını söyledi. Özellikle Eskişehir ekibinin son 7-8 maçtan bu yana defansif anlamdaki başarısını gözlemlediklerini belirten Sağlam, "Dolayısıyla hata yapan takımın, kaybedeceği bir maç olacağını kendi aramızda konuşmuştuk. Hata yapmamaya çalıştık. Oyunun
büyük bir bölümünde de hata yapmadığımıza inanıyorum" dedi. Bir kaç tane çok net gol pozisyonu bulduklarına işaret eden Sağlam, "Bunlardan birini değerlendirebilseydik, durum çok farklı olurdu. İlk yarıyı 4. bitirme şansını yakalayacaktık, ama olmadı. Özellikle biten ilk yarıda alınan puan, yeni bir takım için göz ardı edilebilecek bir puan değil. İlk yarı bizim adımıza olumlu geçti. Ama 2. yarıda tüm takımlar kendilerine farklı hedefler koyabilecek durumdalar. Alttaki 5-6 takımın kurtulmak için mücadele
edeceği ikinci yarıda, ortalardaki takımların tamamı da ilk 8’e girme hedefi var. Dolayısıyla hedefsiz takım yok gibi görülüyor. Ama devre arasını akılcı geçiren bana göre ikinci yarıda istediğine ulaşır" diye konuştu.
Kulüp yöneticilerine de bazı önerilerde bulunan Sağlam, şöyle devam etti;
"Takımlar özellikle kuvvetlenirken, kendi ellerindeki mevcut oyunculara karşı ekonomik vaatlerini yerine getiremezlerse, istediğiniz kadar oyuncu anlamında güçlü bir takımla lige başlayın, dengeyi sağlayamazsınız. Dolayısıyla bazen transfer bu anlamda yarar yerine zarar getirebilir. Bizde bugün veya yarın oturup, takip etmekte olduğumuz birkaç oyuncu var. Bunları bizim için en öncelikli olanından başlayarak sırasıyla halletmeye başlayacağız. Ama elimizdeki oyunculara vaad edilenlerin yerine getirilmesi
bana göre transferden çok daha önemli."
Bir basın mensubunun 3 futbolcu haricinde yollarını ayırmayı planladıkları oyuncunun olup olmadığıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Sağlam, "Oyuncuların belli bir anlaşmaları var. ’Git’ dediğinizde gitmeyebilirler. Şu anda açık söyleyeyim, takım içinde oynasa da oynamasa da takım içindeki huzuru bozma düşüncesinde olan hiç kimse yok. Dolayısıyla kimseye git diye baskı yapma düşüncesi içinde değiliz. Ama kalabalık bir kadroyla çalışmanın dezavantajları var. Burada oynayamayacak oyuncular varsa, onlarla
konuşup, onlar için de bizim için de en iyisini yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
Hakem hataları olup olmadığı yönündeki soruları da yanıtlayan Sağlam, hakem kararlarını eleştirmek gibi bir düşüncesinin olmadığını, ligde zaman zaman hataların yapılmasına rağmen hiç bir hakemin niyetinden şüphe etmediğini ve tüm hakemlerin üzerine düşeni yaparak, alkışı hak ettiklerini vurguladı. Ligin ilk yarısında yaşananlar nedeniyle herkesin çok yorulduğunu aktaran Sağlam, futbolculara kaç gün izin verecekleriyle ilgili şunları kaydetti; "Tüm futbol camiası yoruldu. Bence Federasyon bizim fikrimizi
sorma nezaketinde bulunsa, ligin şu andaki sürecinden 15 gün daha uzatılmasını isterdim. Çünkü oyuncular iyi tatil yapamazsa, ikinci yarı ilk yarıdan daha kötü geçer. Biz 14 günlük aranın 7 gününü oyuncularımıza izin vereceğiz" dedi.
Futbolculardan Mustafa Keçeli de, zorlu bir maç olduğunu, galibiyet için çok emek vermelerine rağmen başarılı olamadıklarını, ancak yenilmedikleri için de sevinçli olduklarını kaydetti. İbrahim Ferdi Coşkun ise, her iki takımın çok iyi mücadele ettiğini belirterek, bu yüzden her iki takıma da ikinci yarıda başarılar diledi.
ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Heinz Skibbe, ’çok enteresan bir maç’ olarak değerlendirdiği karşılaşmanın, özellikle ikinci yarısında her iki takımın da pozisyonlarının olduğunu söyledi. Mersin’in çok iyi bir ekibe sahip olduğunu ifade eden Skibbe, "Bu sebepten dolayı takımımdan memnunum. Özellikle 2. yarıda çok sayıda gol pozisyonu yakaladık" dedi.
Alınan 1 puandan memnun olduğunu ifade eden Skibbe, "Tabi ki 3 puan olabilirdi. Fakat maçın geneline baktığımız zaman 1 puan da bizim için iyidir" diye konuştu.
Skibbe, Almanya ile ilgili kararını verip vermediği yönündeki soruya ise, "Önümüzdeki günlerde yönetimle yapacağım toplantının ardından bunun kararını vereceğim. Öncelikle Türkiye’de çalışmaktan çok memnunum. Galatasaray olsun, Eskişehirspor olsun, çalışmaktan çok memnunum" şeklinde yanıt verdi.
Futbolculardan Bülent Ertuğrul da 5 haftadır yenilmeyen bir takım olduklarını, bu yüzden Mersin’den de galip gelmek için ellerinden geleni yapmalarına rağmen 1 puanla yetinmek zorunda kaldıklarını kaydetti.
Alper Potuk ise çok zor bir maç olacağını bilerek, hazırlandıkları maçtan 1 puan almanın kendilerine az geldiğini söyledi. Potuk, "Ama 3 puan için elimizden geleni yaptık. Aslına bakarsanız, atanın kazanacağı bir maçtı. Her iki takım da atamadı. Ama ligin sonunda ilk 4’ün içinde olacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Potuk, bazı büyük takımlardan teklif aldığını hatırlatılması üzerine, "Menajerim aracılığıyla bazı teklifler geldi. Ama kulübümle sözleşmem sürüyor. Kararımızı başkanımız verecek" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir