YEREL HABERLER - 18 Aralık 2011 Pazar 10:45

TÜRKÜSÜYLE ÜNLENEN DRAMA İLE KONAK KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

A
A
A
TÜRKÜSÜYLE ÜNLENEN DRAMA İLE KONAK KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

Türkiye, Yunanistan ve Romanya’nın Avrupa Birliği çatısı altında gerçekleştireceği uluslararası bir program çalışmasına katılmak üzere aralarında meclis üyelerinin de bulunduğu bir heyet ile Drama’ya giden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan,“Birbirlerini çok seven, anlayan, ortak tarihi değerleri olan iki toplumun dayanışma içinde bulunması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Drama kenti ile de kardeş şehir olacaklarını hatırlatan Başkan Tartan, ön anlaşma törenini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Konak Belediyesi’nin komşu ülke Yunanistan’la ilişkilerinin sadece burada kalmayacağını ve önümüzdeki günlerde Selanik ile kardeş Belediye çalışmalarını başlatacaklarına değinen Tartan şöyle konuştu: “Bu girişimler, hem kültürlerin, hem halkların yakınlaşması anlamında çok önemli. Buna çok önem veriyorum; çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türk-Yunan Dostluk Grubu’nu kuran ve başkanı olan bir siyasetçiyim. Şimdi de yerel yönetimler bazında halkların daha da iç içe olduğu bu çalışmaları yapmaktan büyük sevinç ve gurur duyuyorum. Birbirilerini çok seven, anlayan, ortak tarihi değerleri olan iki toplumun dayanışması açısından elimizden geleni yapmaya büyük gayret sarf ediyoruz, edeceğiz.”
Başkan Tartan, Drama ziyareti sırasında Gümülcine’ye de uğramayı ihmal etmedi, Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı ziyaret ederek başarılar diledi. Tartan, “Başkonsolosumuz Mustafa Sarnıç, Dışişlerinin çok değerli bir diplomatı ve kendisine her zaman başarılar diliyorum. Milletvekilliliği ve Bakanlık dönemimden beri bu yöreye çok önem veren, özen gösteren ve Türkiye-Yunanistan arasında ikili ilişkilerin daha ileriye gitmesi ve Batı Trakya’nın ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarının çözümü için katkı koymaya çalışan bir insan olarak bu gelinen noktadan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye-Yunanistan arasında ve burada soydaşların yaşadığı birtakım ilişkilerin derinleşmesi, gelişmesi anlamında çok güzel şeyler yapılıyor. Bundan sonra biz de Konak Belediyesi olarak bu tür çabalara ne kadar katkı koyarsak, o kadar faydalı olacaktır “ diye konuştu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı konuk etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkonsolos Mustafa Sarnıç, bu ilişkilerin ekonomik ve kültürel açıdan Trakya bölgesine önemli katkıları olacağını söyledi. Sarnıç, Başkan Tartan ile 2008 yılında Piriştine ziyareti sırasında bir araya geldiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: “Başkan Tartan geçen hafta beni aradı ve Drama’ya gideceklerini, yol üzerinde Gümülcine’ye de uğramak istediklerini söylediler. Bu çerçevede bugün kendisini burada ağırlıyoruz. Kendisi başarılı bir belediye başkanıdır, hasret giderdik. Ayrıca buraya ilgi duyması, Drama ve bu bölge ile ilgilenmesi hakikaten takdire şayandır. Drama benim görev bölgemdir ve çok önemli bir ildir. Sebebi de karşılıklı olarak 1924 yılında Mübadele’ye tabi tutulmuş olan bir bölge olmasıdır. Dolayısıyla insani ilişkilerin geliştirilmesi anlamında bu tür ziyaretler ve çalışmalar son derece önemlidir. Belediyeler düzeyinde kardeşlik ilişkilerinin karşılıklı olarak işbirliği olanaklarının araştırılması ve bu arayışa girilmesi son derece olumludur. Bu vesileyle de ben kendilerini tebrik ediyorum. Bir süre sonra Drama belediye başkanının da İzmir Konak Belediyesi’ni ziyaret edecek olması bu tür ilişkilerin hem ekonomik, hem de ticaret açısından Trakya bölgesine muhakkak katkıları olacaktır. Dolayısıyla da kültürler arasında önemli rol oynayacaktır diye düşünüyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.