YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 13:55

KAHTA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VELİLERİ UYARDI

A
A
A
KAHTA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VELİLERİ UYARDI

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, çocukların eğitim yaşantısında büyük rol oynayan ergenlik konusunda ebeveynleri uyararak, bazı tavsiyelerde bulundu. Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, konu hakkında yaptığı açıklamada; "Ergenlik; bir çocuğun dış görünüş ve yapısının dereceli olarak genç bir erişkine dönüştüğü, akıl baliğ olma çağı dediğimiz tutum ve davranışlarımızdan sorumlu olmaya başladığımız dönemdir. Ergenlik 11 ile 21 yaş sürecine giren çocuk büyük bir kaosun
içinde bulur kendisini. Çünkü hem bedeni, hem ruhu hem de duygu ve düşünceleri çok yönlü bir değişime girmiştir. Bu süreç o söz dinleyen, gel deyince gelen, git deyince giden, otur deyince oturan ve ye deyince yiyen çocuğun gitmesine tam tersi; her şeyin zıddını yapmaya başlayan tanımadığımız bir insan haline dönmüştür. Bu dönem birey için çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir.
Ergenlik dönemi, gencin arayışlarının yoğun olduğu, anne-baba ve yakın çevresine ters düştüğü, kendisiyle toplum arasında kendine göre var olan çelişkileri en yoğun yaşadığı devredir, çünkü gelişmekte olan bireyin kendi benliğini bulması ve tanımlaması ergenliğin en önemli adımıdır. Tabiri caizse bu dönem ergenin ’muhalefet’ dönemidir.
Bütün bu sıraladığımız davranışlar anne babayı kaygılandırır. Ancak bunlar ergenlik dönemi için normal sayılabilecek davranışlardır. Bu olumsuz davranışlar ergenin ne kadar zor bir zaman diliminde olduğunu göstermektedir. Bunlar bağımsızlığa duyulan ihtiyaç artışından ve cinsel uyanıştan kaynaklanmaktadır. Bu davranışlar geçicidir. Çocuğunuzun bir anlamda kendinden emin ve güçlü görünmek, kişiliğini bulmak için geliştirdiği davranışlardır.
Çocuğun kendi kimliğini bulmada kızlar için anneleri, erkekler için babaları model oluşturur.
Bu dönemde anne-baba olarak çocuğunuzu dinleyin, acemiliklerinde sabırlı olun, kendi duygularınızda gerçekçi olun. Sakin olun, akıl veya öğüt verirken bunu sakin ve kabul edebileceği şekilde söyleyin. Kafasına vurur gibi değil. Bağırıp çağırdığınız takdirde ona hiçbir şey yaptıramazsınız. En önemlisi sevginizi ve güveninizi her fırsatta dile getirin ki bu fırtınalı dönemi kolay atlatsın" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.