YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 15:49

BAŞKAN KARAHAN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

A
A
A
BAŞKAN KARAHAN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Kütahya Simav’da çalışan gazetecileri ziyaret eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, basın mensuplarının bayramını kutladı.
Başkan Yardımcısı Doğan Eren ile birlikte Simav’da yayınlanan 2 günlük gazeteye ziyaret gerçekleştiren Başkan Karahan, her koşulda kamu hizmeti veren gazetecilerin bayramını kutladı.
Simav’da görev yapan basın mensuplarının yurttaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Başkan Karahan, “ Basınımız aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, haberleşme düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan haklarının ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Çağımızın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik mesleği insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bir ülkede demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Bu görevlerin yerine getirilmesinde gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulması medyamıza da güç kazandıracaktır. Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen "Çalışan Gazeteciler Günü"nde medyamızın tüm çalışanlarına içten sevgi ve selamlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir