GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 16:42

KONSOLOSLUK ÖNÜNDE FRANSA`YA KARANFİLLİ PROTESTO

A
A
A
KONSOLOSLUK ÖNÜNDE FRANSA`YA KARANFİLLİ PROTESTO

Ermeni soykırımı yasa teklifinin Fransa Meclisi’nde kabul edilmesine tepki gösteren Milli Türk Talebe Birliği üyesi bir grup, eylem yapıp Fransa Başkonsolosluğu önüne karanfil bıraktı.
Milli Türk Talebe Birliği üyesi bir grup, Beyoğlu’nda bulunan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. ’İlk boykot ettiğim mal Sarkozy’
’Antep’i, Adana’yı, Maraş’ı unutmadık’ ve ’Hepimiz Cezayirliyiz’ yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup, Fransa yönetimini protesto etti. Basın açıklaması yapan Milli Türk Talebe Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Özcan, "Dünyanın dört bir yanından insanların emperyalizm mezalini altında inim inim inlediği, yalancı baharla masum insanların kanlarının petrolle değiştirildiği şu günlerde tarihi soykırım ve ahlaksızlıkla dolu Fransa’nın aslı astarı olmayan bir mevzuda hazırladığı kanun tasarısını önümüze
sunması manidardır.
Öldürdükleri, katlettikleri üç kuruş para, üç beş damla petrol uğruna dünyayı kana buladıkları şu günlerde meclislerinde aslı astarı olmayan uydurma tarih safsatalarını kanun yapmak ve gündemi meşgul etmek amacıyla yıllardır önümüze sundukları olayların asıllarını ve en kanlılarını kendileri yapmışlardır" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler, Fransa’ya tepki amacıyla konsolosluk önüne karanfil bıraktı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir