YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 13:30

BULANCAK BELEDİYE BAŞKANI KADİR AYDIN 2012 YILI YATIRIM PROJELERİNİ AÇIKLADI

A
A
A
BULANCAK BELEDİYE BAŞKANI KADİR AYDIN 2012 YILI YATIRIM PROJELERİNİ AÇIKLADI

Giresun’un Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar yaptığı ve 2012 yılında yapacağı hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu.
İlçeyi geleceğe taşıyan önemli yatırımları hizmete sunduğunu ve sunmaya devam edeceğini belirten Başkan Aydın “Yaklaşık 8 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdürmekteyim. İlk 5 yıllık dönemde yapılan hizmetleri göz önüde bulunduran halkımız ikinci bir dönem daha yetki vermiştir.Biz halkımızın bize verdiği yetkiyi halkımıza olan borcumuz olarak görmekteyiz. İkinci dönemimde geçen yaklaşık 3 yıllık süre içerisinde ilk dönemde olduğu gibi ilçemizi geleceğe taşıyan hizmetler yapmaya çalıştık. Bu hizmetlerimizden birisi Yüksekokuldur. Bu ilçemiz için bir özlemdi ve ilçe halkımızla, işadamlarımızla birliği sağlayıp öncülük yapıp hayata geçirdik. Diğer bir yatırımımız Organize sanayi bölgesidir. 2011 yılı içerisinde organize sanayinin arazi sorununu çözmeye çalıştık ve çözdük. Önümüzdeki aylarda kamulaştırılması yapılıp temeli atılacaktır. Sanıyorum ki 2013 yılında ise hizmete girebilecektir. Organize Sanayi Bölgesi Giresun’un 2. büyük organize sanayisi olacaktır” dedi.
Bunun dışında 2012 yılının ilçeleri için bereketli ve verimli bir yıl olacağını kaydeden Aydın “2012 yılında ilçe merkezimizden geçen 3 büyük dere, 2 obuz (çay) yatağında yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan ıslah çalışması yapılacaktır. Yine 2012 yılında uzun yıllardır çalışmaları devam eden içme suyu projesi hayata geçecektir. Amacımız içme suyu projesinde öncelikle yeni su kaynakları oluşturmaktı. Fakat daha sonradan proje genişletilerek ilçe merkezindeki 110 kilometrelik şebekenin yenilenmesi, ilave kaynaklar ve depolar yapılması da eklenmiştir. Mevcut şehir merkezindeki içmesuyu şebekesinin değişecek çalışmalarıyla birlikte Güzelyalı Mahallesi’ndeki altyapı çalışmaları da projeye ilave edilmiştir. Yine aynı zamanda şehrin ana kanalizasyon hattının yapılması da 2012 yatırım programımıza alınmıştır. Bu projelere ilaveten seçim meydanlarında söz verdiğimiz gibi kadınlar pazarı ve kültür sitesi projelerimizde 2012 yılında hayata geçecek yatırımlarımızdan olacaktır” diye konuştu.
Torba Yasa kapsamında belediye personellerinin başka kurumlara gönderilmesinden dolayı yapılan eleştirileri de değerlendiren Başkan Kadir Aydın “Norm kadro fazlası 40 personelimizi kendi tercihlerine göre başka kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdik.Bu konuda belediyemizden ayrılan hiçbir personel mağdur olmadı.Aksi ne teşekkür edenler dahi var. Nerden bakacak olursak olalım hem belediyemiz büyük bir ekonomik külfetten kurtulmuştur hem de giden personellerimiz hak edişleri açısından daha rahat olacaklardır. Fakat bazı muhalif kesim sadece muhalefet olsun diye eleştirilerde bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
Kadir Aydın, belediyenin borçları ile ilgili olarak da “Belediyemizin cari giderler olarak piyasaya 700 bin TL borcu bulunmaktadır. Bunun dışında TEDAŞ, Sigorta ve vergi borçları vardır. 2011 yılından önceki borçlarımız ise yapılandırılmış ödenmektedir. Belki de en az borcu bulunan belediyelerdeniz. Özellikle de hiç personel borcumuz bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.