DÜNYA - 04 Ocak 2012 Çarşamba 23:44

BEŞİKTAŞ-ESKİŞEHİRSPOR MAÇININ ARDINDAN

A
A
A
BEŞİKTAŞ-ESKİŞEHİRSPOR MAÇININ ARDINDAN

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında güçlü rakibi Eskişehirspor’u 2-0 yenerek, haftayı 3 puanla kapattı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Eskişehirspor karşısında iyi bir maç çıkardıklarını ve güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Carvalhal, güvenli bir maç oynadıklarını belirterek, "Güvenli derken, rakibe fazla pozisyon şansı vermeden, pozisyonlar bulduk. Bugün karşılaştığımız rakibin son 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberliği vardı. Bizim 2 puan arkamızdaydılar. Zorlanacağımızı biliyorduk ve maç kolay geçmedi. Kalecileri de
çok iyi bir performans gösterdi" diye konuştu.
Aldıkları galibiyetle taraftarların payının büyük olduğunu ifade eden Carvalhal, "Onlara teşekkür ediyorum. Maçın sonunda da herkes buradan mutlu bir şekilde ayrılıyor, çünkü güzel bir galibiyet aldık" dedi.
Tayfur Havutçu’nun Beşiktaş’a dönmesiyle ilgili bir soruya Carvalhal, şöyle yanıt verdi:
"Tayfur hocanın bizimle birlikte olması benim için büyük bir mutluluk. Bu takım içinde hepimizin görevleri var. Herkes bu görevinde Beşiktaş’a yararlı olmaya çalışıyor. Herkes de görevinin bilincinde. Herkes özveriyle çalışıyor. Tayfur, Beşiktaş için çok önemli bir figür, yeniden bizimle olması çok mutluluk verici."
Maçta takımının ilk golünü atan Tomas Sivok, büyük bir mücadelenin ardından karşılaşmayı kazandıklarını söyledi. Sivok, "Bugün maçın zor geçeceğini biliyorduk. Eskişehirspor da hemen arkamızda olduğu için 6 puan için oynadık. İyi mücadeleden sonra yenmeyi becerdik. Umarım böyle devam eder ve mutlu sona ulaşırız" dedi.
Siyah-beyazlı bir diğer oyuncu Ekrem Dağ, rakipleri karşısında 3 puanı hak ettiklerini, önlerindeki maçlarda da aynı performansı göstermek istediklerini söyledi.
ERSUN YANAL "SKOR ÜRETMEKTE SIKINTI YAŞADIK"
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmanın futbol adına güzel bir maç olduğunu söyledi. Yanal, "Maç içinde top bize geçtikten sonra rakibe çabuk verdik. Gol yedikten sonra risk almaya başlamıştık ve son dakikada bu riskin arkasından skor 2-0 oldu. Top bizdeyken daha iyi oynamalıyız. Orta alan ve hücum oyuncularının biraz daha oyun içinde olması gerekiyor. Rakibi kutluyorum keyifli bir maçtı. Futbol adına güzel bir maç oldu" dedi.
Yanal, uzun bir aradan sonra teknik direktör olarak sahaya çıkmasıyla ilgili olarak da, "Alanın içinde olmak inanılmaz keyifli, güzel bir atmosfer vardı. Maç adına güzel bir başlangıç yaptık ama skor adına değil. Eskişehirspor’un daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum" diye konuştu.
Skor üretmekte sıkıntı yaşadıklarını anlatan Yanal, "15 gol atmışız. Bunların 7 tanesi de 2 maçta. Skor olarak biraz sıkıntılı gibi gözüküyor. Bunu aşmak lazım. Bu takım zor da olsa maç kazanır. Biz iyi bir takımız, zaman içinde herkes bunu görecek şeklinde konuştu.
Fenerbahçe’ye transferi gündemde olan Alper Potuk ile ilgili bir soruya Yanal, "Alper, Fenerbahçe ile görüşme halinde. Kulüpler arasında bir problem yok. Bu işin neden uzadığını bilmiyorum ama birkaç gün içinde biter sanırım" diye yanıt verdi.
Yanal, transfer konusundaki bir soru üzerine de, "Transfer konusunda çok kısa bir süre var. 1 ayda 9 maç oynayacağız. Bugün transfer yapıp, oyuncuları hazırlayıp performans yapmak kolay değil. Dengeli ve planlı gitmeliyiz. Ligi ve bizi tanıyan oyunculardan tercih etmeliyiz. Bir de herkesin yaşadığı ekonomik sorun var. Planlı olmalıyız. 2 transfer yaptık, belki 1 tane daha olur mu bilemiyorum" ifadelerini kullandı.
Eskişehirspor kalecisi Vanja İvesa, bu akşam Beşiktaş’ın kendilerinden daha iyi oynadığını söylerken, Koray Arslan ise Beşiktaş’ın ilk yarıda iyi oynadığını ve pozisyonlar bulduğunu, ikinci yarıda ise oyunu dengelediklerini ancak duran toptan yedikleri golden sonra oyunun akışının değiştiğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.