YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 11:08

DES GENEL BAŞKANI AVCI:

A
A
A
DES GENEL BAŞKANI AVCI:

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Hükümetin ‘Eşit işe eşit ücret’ vaadiyle hayata geçirdiği fakat kamudaki ücret adaletini daha da dengesiz hale getiren 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin son mağdurlarından birisinin de ‘Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda çalışan 20 bin personel olduğunu söyledi.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt Kur) çalışanlarının 1992 yılından beri her yıl Ocak ayında aldıkları iki asgari ücret tutarındaki ikramiyelerinin, hükümetin Aralık 2011’de çıkardığı 666 sayılı KHK kararıyla kaldırıldığını söyleyen Gürkan Avcı, “20 bin Yurt Kur çalışanı mağdur ve perişan durumdadır. Yurt Kur çalışanlarına ikramiye ödenmeyecek olması yönetmeliğe aykırı bir durum olmakla birlikte kazanılmış hakların ihlali anlamına da gelmektedir. Öte yandan benzer şekilde personeline ikramiye ödemekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelinin 666 sayılı KHK uygulamasının dışında tutulması, Yurt Kur çalışanlarına ayrımcılık ve haksızlık yapıldığı anlamına gelmektedir. Yurt Kur’da çalışan arkadaşlarımıza üvey evlat muamelesi yapılmasını kabul etmiyoruz. Sorun çözülmediği takdirde konuyu idari ve adli düzeyde en iler noktalara kadar taşımaya kararlıyız” dedi.
YURT KUR ÇALIŞANLARI SAHİPSİZ Mİ?
Yurt Kur çalışanlarının yeni yıla ve kara kışa girerken adeta can simidi olarak gördükleri ikramiyelerinin oldubittiyle ellerinden alınmasına isyan ve itiraz ettiklerini, gerekirse haklarını meydanlarda aramaktan çekinmeyeceklerini söyleyen Avcı, “Yurt Kur yöneticilerini ve bürokratlarını, çalışanlarının haklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu itibarla, yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin ağabeylik rolünü samimiyetle yerine getiren Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’ı mahiyetindeki Yurt Kur çalışanlarının yaşadığı bu mağduriyeti de gidermeye davet ediyoruz. Yurt Kur Genel Müdürü Hasan Albayrak’ı Personel Yönetmeliği’nin 13’üncü maddesi hükmüne istinaden; ödenmesi gereken ikramiyenin 14 Ocak 2011 tarihine kadar ödenmesi hususunda ivedilikle gerekli girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir