GENEL - 30 Aralık 2011 Cuma 16:01

TÜRKİYE`DE İLK KEZ 1853 RAKIMDA DALIŞ EĞİTİMİ

A
A
A
TÜRKİYE`DE İLK KEZ 1853 RAKIMDA DALIŞ EĞİTİMİ

Türkiye’de ilk kez 1853 rakımda bulunan Erzurum’da scuba (dalış) eğitimi düzenlenerek kursiyerlere dalma teknikleri öğretildi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde kurulan ve 1. yaşını yeni dolduran Su Ürünleri Fakültesi’nde scuba eğitimi verildi. Fakülte bünyesinde açılan scuba eğitimi kursuna katılan kursiyerler teorik bilgi derslerinin ardından dalış bölümüne geçtiler. Atatürk Üniversitesi Konuk Evi’nde bulunan havuzda düzenlenen eğitimden kursiyerler tam not aldı. Erzurum genelinde ilk kez düzenlenen scuba eğitimi kursu öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Türkiye’de ilk kez 1853 rakımda bulunan bir ilde bu eğitimin verildiğini ifade eden Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Tuğçe Şensurat, "Scuba eğitimi yani dalış eğitimi. Yaklaşık bir haftalık süren bir kurstan sonra başarılı olan kursiyerlerimize dalış brövenizi veriyoruz. Dalış eğitimi iki aşmada gerçekleşiyor; teorik ve pratik. Teorik derslerde dalışın temel kuralları, kullanılan ekipmanlar, sualtında karşılaşılabilecek sorunlar, ilkyardım uygulamaları, derinlik ve zaman hesapları gibi önemli
bilgiler öğretiyoruz. Ardından teorik derslerde öğrenilen konular, pratikte uygulamaya konuluyor. Önce sığ su çalışmaları yapılarak kursiyerler suya alışkanlık kazandırılıyor. Sığ su çalışmasının amacı kişinin kendini güvenli bir ortamda hissetmesi ve dalış ortamına uyum sağlamasıdır. Ardından kursun amacına yönelik minimum dört deniz dalışı (sualtı becerileri dahil) gerçekleştirilir. Genel olarak bir günde iki dalış yapılır" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir