ASAYİŞ - 27 Aralık 2011 Salı 16:47

SEYMENLER FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

A
A
A
SEYMENLER FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Ankara Kulübü Derneği üyeleri ve seymenleri, Fransa Meclisi’nden geçen sözde Ermeni soykırımını reddedenlere ceza yaptırımını öngören yasanın kabulünü Fransa Büyükelçiliği önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.
Fransa Meclisi’nden geçen sözde Ermeni soykırımını reddedenlere ceza yaptırımını öngören yasanın kabulü, Fransa Büyükelçiliği önünde Ankara Kulübü Dernek üyeleri ve seymenleri tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Dernek Başkanı Dr. Metin Özaslan, üyeler ve seymenler adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Fransız Parlamentosu’nun 1915 olayları ile ilgili olarak kabul ettiği yasa son derece haksız, hukuk dışı, Fransız yasalarına bile aykırı, insan hak ve özgürlüklerini mahkum etmeye yönelik bir girişimdir. ’Özgür düşünce’nin beşiği olma iddiasındaki Fransa’ya yakışmayan bu tavrı kınıyor ve Fransız halkının, siyasi partilerini, Fransız medyasının, Fransa Meclisi’nin bu kararından dönmesi yolunda sesimize kulak vermesini diliyoruz."
Yapılan basın açıklamasının ardından, Fransa Büyükelçiliğinin önüne siyah çelenk bırakıldı. Grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir