YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 14:22

YILMAZ`DAN `DURAK` YORUMU

A
A
A
YILMAZ`DAN `DURAK` YORUMU

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bugün Adana’da yaşananların ’planlı bir süreç’ olduğunun altını çizerek, bu sürecin de MHP’nin ’Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasıyla başladığını savundu. Yılmaz, “Aytaç Durak bu kadar suçluysa, sizin iktidarınız döneminde neden bu müfettişleri harekete geçirmediniz?” diye sordu.
Seyhan Oteli’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Yılmaz, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’nca hakkında açılan soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın, ’ihaleye fesat karıştırma’ suçuyla yargılandığı davada tutuklanarak cezaevine gönderilmesi süreciyle ilgili olarak çarpıcı ifadeler kullandı. Özellikle son dönemde kentte çok hızlı gelişmeler yaşandığına işaret eden Yılmaz, Aytaç Durak’ın tutuklanması konusunun basında çok fazla yer alıp da tartışılmadığı yorumunda bulunarak, yaşananlar karşısında bir takım kalemlerin sessizliğe bürünmesini de manidar karşıladığını anlattı.
“DURAK İLE KONUŞMAK İÇİN KUYRUĞA GİRENLER BUGÜN SUSUYOR”
Seyfettin Yılmaz, “Yaşananları adalete sığdıramadığım gibi yetkili ağızlardan hiçbir açıklama yapılmaması da Adana açısından üzüntü verici. Bu konunun enine boyuna tartışılması gerekiyor. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; Aytaç Durak, 5 dönem boyunca bu kentte ’Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ görevini üstlenmiş bir isim. Kendisi bu süreçte iktidar partisinin de belediye başkanlığını yaptı. O dönemde Aytaç Durak, belirli periyotlarda yapılan ’İl İstişare Toplantıları’na katıldığında başköşede yerini alıp, onlara hitap ederken, hepsi Aytaç Beyle görüşebilmek için adeta kuyruğa giriyorlardı. Bu insanların, bugün yaşanılan süreçte sessiz kalması manidar buluyorum. Aytaç Durak’a yönelik iddiaların hiçbiri MHP’li belediye başkanlığı görevini üstlendiği dönemle ilgili değil. Örneğin tutuklanmasına neden olan olay, 2006 yılında yaşanmış. Hepimiz biliyoruz ki, Aytaç Durak AK Parti saflarındaydı” dedi.
“BUGÜN YAŞANAN SÜRECİN PLANLI BİR SÜREÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
“Suçlu bizim suçlumuzsa üzerine gitmek doğru değil, muhalif kesimdeyse üzerine gidilsin” şeklinde özetlenebilecek bir adalet anlayışının doğru olmadığı yorumunda bulunan Yılmaz, bu durumun sadece Adana’yı değil, aynı zamanda da Türkiye’yi zor duruma düşürebileceği uyarısında bulundu. Yargı kararlarını eleştirme noktasında bir eğilim içinde olmadığının altını çizen Yılmaz, ancak yaşanan sürecinse; ’planlı bir süreç’ olduğunu düşündüğünü söyledi. Yılmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Bu sürecinse, MHP’nin ’Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasıyla başladığını düşünüyorum. Seçim yenilgisini kabullenemeyen belirli cenahlar, Başbakan’a Adana’yı alacaklarının sözünü vermiş olabilirler. Bu mağlubiyetin acısıyla seçim sürecinde saatler 24.00’a yaklaştığında her ne hikmetse seçim sonuçları donduruldu. 15-20 gün seçim sonuçlarının açıklanmadığı bir süreci yaşadık. Bir takım iddialar ortaya atılıp, karşılıklı suçlamalar oldu. Ancak her şeye rağmen, Yüksek Seçim Kurulu, seçimleri MHP’nin adayının kazandığını ilan etmesiyle birlikte belirli cenahlar, çalışmalarını hızlandırdı.”
“AYTAÇ DURAK SUDAN SEBEPLERDEN DOLAYI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI”
“Aytaç Durak bu kadar suçluysa, sizin iktidarınız döneminde neden bu müfettişleri harekete geçirmediniz?” sorusunu hükümete yönelten Yılmaz, “Yani siz saflarınızdayken suç işlemek serbestte, başka bir partiye geçtiğinde mi suçu araştırmak sizin asli göreviniz haline geliyor? Bu konuyu kamuoyunun çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Ancak ne yazık ki, bu konuların hiçbiri kamuoyuna yansımıyor. Aytaç Durak, yaklaşık 1.5 yıl bizde görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı’nın sudan sebeplerle görevden uzaklaştırıldı. Genel olarak baktığımızda aynı iddialara yakın suçlamaların başka belediyelerde de olduğunu biliyoruz. Hatta yargının hakkında 8-9 yıl ceza verdiği belediye başkanları bile davanın Yargıtay’da görüşülmesi nedeniyle görevlerine devam ederken, siz 3-5 gazetede çıkan ya da kamuoyunda konuşulanları baz alıp, Durak’ı görevden aldınız” ifadesini kullandı.
“ADALET VE İKTİDAR GÜCÜ BELİRLİ AMAÇLAR İÇİN KULLANILIYOR”
Adana’ya 20-25 yıl hizmet etmiş bir belediye başkanının, ’kaçma şüphesi’ ön plana çıkartılarak tutuklanmasını doğru bulmadığını belirten Seyfettin Yılmaz, bunu dile getirirken adaletin de mutlaka tecelli edeceği inancını taşıdığını vurguladı. Yılmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Biz, MHP ve şahsım olarak; yolsuzluk ve usulsüzlüklerin her zaman karşısında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Ancak adaleti ya da iktidar gücünü belirli amaçlar için kullanmaya kalkmak doğru değil. Adana’ya hakim olmaya çalışan ve kendisini Adana’nın patronu sanıp, sırça köşklerde oturup da kenti dizayn etmeye çalışan bir takım güçlerin, devletin imkanlarını kullanarak Adana’da mülki ve idari bir takım faktörleri kullanıp, medyayı harekete geçirerek, Adana’yı dizayn etmek istiyor. Bunlar doğru şeyler değil” dedi.
“ADANA’YI DİZAYN EDİYORSUNUZ BARİ SAHİP ÇIKIP ÖNÜNÜ AÇIN”
Bu tür gayret ve çabaların olabileceğini, ancak bunlara karşı hukuk ve kanunlar kapsamında mücadele edeceklerini ve etmeye de devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, bugün yaşanılan sürecinse Adanalıları yaraladığını, adaletinse kendi seyri içinde ilerlemesi gerektiğini ifade etti. Birilerinin 2014 yılı hesapları olabileceğini, ancak Adana’yı hakimiyeti altına almak isteyen güçler olduğunun altını çizen Yılmaz, söz konusu amaçlarına ulaşabilmek için iktidarın gücüyle birlikte basını da kullandıklarını öne sürdü. Yılmaz, “MHP’nin aldığı ’büyükşehir belediye başkanlığı’ gasp edilmiştir. Biz bunları da sineye çekiyoruz, fakat burada soruyorum; hepiniz biliyorsunuz ki Adana kan kaybediyor. Genel olarak baktığımızda Adana’nın yüzde 80-90’lık bir bölümü sizin kontrolünüzde. 29 Mart’tan sonra Adana’da yapmak istediğiniz dizaynı yaptığını düşünüyorsunuz. Allah rızası için şunu sormak istiyorum; hiç değilse kendi belediyelerinize ve sizinle birlikte hareket eden belediyelere destek verin. Adana’yı dizayn ediyorsunuz, bari Adana’ya sahip çıkın, önünü açın” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.