YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 18:23

ESKİŞEHİR`DE YILBAŞI TEDBİRLERİ ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI

A
A
A
ESKİŞEHİR`DE YILBAŞI TEDBİRLERİ ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı tedbirlerinin üst düzeye çıkarıldığını bildirdi.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir ve Eskişehir’linin hizmetinde bulunan teşkilatın, her türlü hizmetin en iyisine layık olan vatandaşlarımızın yeni yıla huzurlu ve güvenli bir şekilde girebilmeleri için yılbaşı tedbirlerini en üst sevide planlandığı belirtilerek, "Yılbaşı tatili süresince karayollarında trafik yoğunluğunun önemli oranda artış gösterdiği, sürücülerimizin yakınlarına veya tatillerini geçirecekleri yerlere bir an önce ulaşmak istemeleri sebebi ile trafik kurallarına uymadıkları ve bunun sonucunda da üzücü trafik kazalarının meydana geldiği görülmektedir. 31.12.2011-01.01.2012 tarihleri arasında insanlarımızın huzur içinde yılbaşı tatili geçirmelerini sağlamak amacı ile her zaman alınan ve uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak değişik 18 (onsekiz) motorize ve 9 (dokuz) yaya devriye ile 27 (yirmiyedi) ayrı noktada (halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri çevresi ve ana güzergahlarda) yaya ve seyir halinde trafik kontrol ve düzenlemesi yapmak üzere 79 personel görevlendirilmiştir.
Özellikle yılbaşı gecesi saat 24.00’den sonra karayolunda alkollü olarak araç kullanan sürücü sayısında artış olabileceği değerlendirildiğinden yasal limitlerin üzerinde alkollü içki almış olarak araç kullanan sürücüler üzerinde kontrol ve denetimler arttırılarak gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca, 31.12.2011 günü gündüz saatlerinde başlayıp, 01.01.2012 günü sabah saatlerine kadar devam edecek yılbaşı tedbirlerinde, il genelinde 60 resmi ve sivil ekip, 60 çift yaya devriye ve 80 çevik kuvvet personeli olmak üzere toplam 630 personel görev alacaktır.
Sevinç ve üzüntülerini paylaştığımız Eskişehir halkına sağlıklı ve huzurlu bir yeni yıl dilerken; halkımızın güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’de Hesarek Kayak Merkezi "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" ilan edildi Bingöl’de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi. Bingöl’de her yıl kış aylarında binlerce misafiri ağırlayan ve bölgenin gözde kayak tesisleri arasında yer alan Hesarek Kayak Merkezi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 12 Mart 2024 tarih ve 32487 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edilen Hesarek Kayak Merkezi, Türkiye’de 28’inci kış temalı KTKGB arasında yer aldı. Söz konusu gelişmenin Bingöl ve Hesarek Kayak Merkezi için önemli olduğunu belirten Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ’’Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yayımlanan kararla Hesarek Kayak Merkezimiz Kültürel Gelişim ve Kalkınma Merkezi olarak ilan edildi. Bu Türkiye’deki değişik temalardaki 236’ncı merkez ve kış turizmi olarak 28’inci merkez olarak kabul edildi. Bunun bize sağladığı fayda ne; bildiğiniz gibi şu anki Hesarek alanına yatırım yapamıyoruz mera alanı olduğu için. Yatırım yapmanın maliyetleri var. Dolayısıyla biz burayı Kültür ve Turizm Bakanlığınca merkez ilan ettiğimiz zaman bununla ilgili altyapının planlanması veya hazırlanması tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığının ukdesinde olduğu için bütün çalışmalar yapıldıktan sonra yatırım kanalları da yine Bakanlık tarafından açıldığı için ulusal ve uluslararası düzeyde açılacak yatırım taleplerinde Bingöl bir cazibe merkezi haline gelecek. Yurt içinden veya yurt dışından yatırımcıları kabul edecektir diye düşünüyoruz” dedi.
Bingöl Bingöl’de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi Bingöl’de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi. Bingöl’de her yıl kış aylarında binlerce misafiri ağırlayan ve bölgenin gözde kayak tesisleri arasındaki yerini alan Hesarek Kayak Merkeziyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 12 Mart 2024 tarih ve 32487 sayılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edilen Hesarek Kayak Merkezi, Türkiye’de 28’inci kış temalı KTKGB arasında yer aldı. Söz konusu gelişmenin Bingöl ve Hesarek Kayak Merkezi için önemli olduğunu belirten Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ’’Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yayımlanan kararla Hesarek Kayak Merkezimiz Kültürel Gelişim ve Kalkınma Merkezi olarak ilan edildi. Bu Türkiye’deki değişik temalardaki 236’ncı merkez ve kış turizmi olarak 28’inci merkez olarak kabul edildi. Bunun bize sağladığı fayda ne, bildiğiniz gibi şuan ki Hesarek alanına yatırım yapamıyoruz mera alanı olduğu için. Yatırım yapmanın maliyetleri var. Dolayısıyla biz burayı Kültür ve Turizm Bakanlığınca merkez ilan ettiğimiz zaman bununla ilgili altyapının planlanması veya hazırlanması tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığının ukdesinde olduğu için, bütün çalışmalar yapıldıktan sonra yatırım kanalları da yine Bakanlık tarafından açıldığı için ulusal ve uluslararası düzeyde açılacak yatırım taleplerinde Bingöl bir cazibe merkezi haline gelecek. Yurt içinden veya yurt dışından yatırımcıları kabul edecektir diye düşünüyoruz” dedi.