YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 11:28

KELKİT’TE ORGANİK SÜT-BESİ SIĞIRCILIĞININ GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

A
A
A
KELKİT’TE ORGANİK SÜT-BESİ SIĞIRCILIĞININ GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde DOKA destekli düzenlenen “Kelkit’te Organik Besi-Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi” projesi kapsamında kursa katılan 40 çiftçi için sertifika töreni düzenlendi.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) teknik destek hibeleri kapsamında hazırlanan ve Doğan Organik Ürünleri İşletmesinde yapılan sertifika törenine ilçe Kaymakamı Niyazi Erten, ilçe Belediye Başkanı Muammer Duran, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Vecihi Aksakal, Köse İrfan Can Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Bahri Bayram, Gümüşhane Üniversitesi Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mustafa Yıldırım, Gümüşhane İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Karakoç, Kelkit Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cafer Hirik, Kelkit Bal Üreticileri Birliği Başkanı Recep Görgülü, Doğan Organik Ürünler A.Ş. İşletme Müdürü Umut Doğan ve Kelkit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Irmak katıldı.
Organik besi ve süt sığırcılığı konusunda 40 çiftçinin eğitim aldığı program hakkında bilgi veren ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Irmak, projenin ilçenin stratejik planında öncelikli hedef olan organik hayvancılığa katkı sağlamak amacıyla yaptıklarını söyledi.
Organik hayvancılığın Kelkit’te ilerlemesini hedeflediklerini dile getiren Irmak, “Eğitim kapsamında çiftçilerimize akademisyenler tarafından Organik Yem ve Yem Bitkileri üretimi, Organik Hayvanların beslenmesi, Organik ürünlerin pazarlanması, Organik ürünlerin ambalajlanması, Organik Ürünlerin depolanması, Organik ürünlerin sertifikasyonu, organik hayvancılıkta hayvan sağlığı gibi bir çok konuyu üreticilerimize ayrıntılı bir şekilde anlattık. Teknik destek programı kapsamında yeni projeler sunup uygulamayı hedefliyoruz. Projemizin hazırlanmasında ve uygulanmasında aktif çalışan arkadaşlarımız Ziraat Mühendisi Şükran Kesgin ve Veteriner Hekimler Bahadır Nasuhbeyoğlu ve Köksal Ozan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tip projelerimize her zaman destek veren Sayın Kaymakamımıza ve İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir