YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 17:00

SES 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

A
A
A
SES 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak 1. Olağan Genel Kurulu Şırnak Ticaret Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu’nda yapıldı.
Yönetim Kurulu seçimine tek liste ile gidildi. Yapılan seçim sonucu 102 delegenin 67’si oy kullandı. Geçerli 67 oyun tamamını alna Lezgin Gözlek, Abdülaziz Yural Rizan Söyler, Mustafa Gökalp, Orhan Şansal, Salahattin Barınç, Halime Kara geçerli oyların tamamını alarak yönetim kuruluna seçildi. Yedek üyelere ise Aykut Aykut, Nil Ertekin, Zahid Ürek, Ferit Batmaz, Çilem Korkmaz, Hüseyin Türkmak ve Ziya Dursun seçildi.
Şırnak TSO Konferans Salonu’nda yapılan SES 1. Olağan Genel Kurulunda açılış konuşmasını yapan Salahattin Barınç, sendikalarını büyük mücadelelerle, derin acılara sürgünlere, baskı ve tutuklamalara karşın, sevgiyle büyüterek bugünlere getirdiklerini ve 1. olağan genel kurulunu gerçekleştirmenin heyecanı ve coşkusu içinde olduklarını söyledi. Barınç, "SES, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çıkarlarını, toplumun hak ve çıkarlarıyla buluşturarak, herkese eşit, ücretsiz, ulaşılabilir, nitelikli sağlık ve
sosyal hizmet diyerek, grevli ve toplu sözleşme hakkı için alanları dolduranlardır. SES Türkiye emek, demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin devamıdır. SES toplumsal muhalefetin vicdanı ve sözcüsüdür. Zor günlerden geçtiğimiz bir süreçte diyemeyeceğim. Çünkü hiç iyi gün görmedik. Hiç kolay günlerden geçmedik. Emek, barış ve özgürlük mücadelemiz; aynı zamanda baskıların saldırıların ve zorbalıkların tarihi oldu. Baskılara o kadar alıştık ki, baskı göremediğimiz bir an bile karaya vurduk demektir. Hak sağlığı
ve kamu yararı gözetilmeksizin sağlık alanının tasfiyesine yönelik atılan adımlarla; Sağlık hakkı, para babalarının ve tekellerin insafına terk edilip, emrine sunulurken. Eş zamanlı olarak emekçilerin kazanımlarını da yok edilmesini amaçladı. Halkın ve emekçilerin son kuruşuna da göz dikildi. Kendi ülkesinde, geleneksel devlet tekerlemesini tekrarlayarak, ’buna karşı çıkabilenin bu ülkede yeri yok, buyursun istediği yere gitsin, çocukta olsa kadın da olsa gereği yapılacaktır. Ya sev ya terk et gibi
buyurduğu fermanları karşısında İsrailli generalin sözleri Anadolu’da bu tür durumlarda çok sıkı kullanılan bir sözü ’Kazan dibin kara seninki benimkinden kara’yı akla getirmiştir. 14 Nisan operasyonu, halkın iradesini temsil eden seçimler sömürgecilik uygulamalarının aratırcasına elleri kelepçelenerek sıraya dizilmiş ve hiçbir hukuki dayanağı olmadan tutuklanmış siyasi linç gerçekleştirilmiştir. Herkes gibi bizde biliriz ki, kelepçelenen barışın elidir. KCK adı altında yürütülen davalarda anadilde savunma
hakkı tanınmazken ya da ithal hekim tartışmalarında dışarıdan gelecek hekime anadilin sağlık hizmetine erişimin zorunluluğu olarak Türkçe bilme koşulu getirirken, Türkçe dışındaki dillerde sağlık hizmetini bir ihtiyaç olarak tanımlamamak tam da takke düştü kel göründü pozisyonu değil midir? Bu anlayış, parlamenter çoğunluğu parlamenter diktatörlük olarak algılayan ve aslında halkı ve onun tercihlerini hiçe sayan, sözde demokrat özde ise faşizan bir siyasal anlayıştır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.
Çorum Trafik kazası, 4 yaşındaki Zeynep’i ailesinden ayırdı Çorum’un Alaca ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Kaza, Çorum-Yozgat karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yozgat istikametinden Çorum’a seyir halinde olan Mustafa Fansa (51) yönetimindeki 31 U 3003 plakalı otomobil ile Muhammed Y. idaresindeki 19 ACH 630 plakalı otomobil Boğaziçi köyü kavşağında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Fansa yönetimindeki otomobil yol kenarında bulunan tarlaya uçtu. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü Mustafa Fansa ve araçta bulunan Muhammed Emin Fansa (17), Emine Fansa (42), Yunus Emre Fansa (10) ve Zeynep Fansa (4) yaralandı. Yaralılardan 4 yaşındaki Zeynep, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Emine Fansa, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kazanın ardından Muhammed Y., araçla olay yerinden kaçtı. Bölgedeki kameraları inceleyen polis ekipleri kaçan sürücüyü Yıldızhan Mahallesi Edebali Sokak’ta terk edilmiş halde buldu. Yaptıkları çalışmalar sonucu Muhammed Y.’ye ulaşan polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Depremzede olduğu öğrenilen Fansa ailesinin Çorum’da görev yaptığı öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Ankara Emre Belözoğlu: “Sosyal medya lağım çukuru” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum” dedi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, konuk ettiği Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, bütün futbolcuları ile gurur duyduğunu belirterek, “Bugün Beşiktaş’a net bir üstünlük kuran oyuncu grubum vardı. İnşallah finale çıkan takım oluruz. Bu takımın çok daha iyi yerleri hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Üzgün olduğu tarafları açıklayan Belözoğlu, sezon genelini değerlendirerek, “Skorlar gelmedi. Çok fazla beraberlik var. Ama yine de oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. "Bu takımın ligde sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum" Sarı-lacivertlilerin teknik patronu, skor üretemediklerinden dolayı üzgün olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Lige hemen döneceğiz. Ligde de kendimizi sağlam pozisyona alacak skorlara ihtiyacımız var. Bu takımın sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Taraftarlarımıza, oyuncularıma teşekkür ederim. Skor gelmedi ama oyun anlamında çok yüksek bir dominasyon vardı.” "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur" Maçta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Morutan ile ilgili konuşan Belözoğlu, "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur. Tendonda bir kopma varsa o zaman altı ayı bulur. Ümit ediyorum öyle bir haber almayız. Böyle bir şey inşallah yaşamaz. Ama yaşarsa da çok iyi dönebilecek karaktere sahip bir oyuncu" dedi. “Sosyal medya lağım çukuru” Bir basın mensubunun, ‘MKE Ankaragücü futbolcularının sosyal medyada eleştirildiğini’ söylemesi üzerine, Belözoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum sosyal medyanın. Alex bugün elinden geleni yapmaya çalıştı. Ben bir oyuncu transfer ederken, ondan bir performans bekleyerek ediyorum. Bugün performansında eleştirilecek bir şey bulamıyorum. Benim adıma sosyal medyanın hiçbir karşılığı yok. Bizim ailemize küfür edecekler, biz şikayetçi olduğumuzda bize yalvaracaklar yok öyle bir dünya. Bu ülkede, bu düzelmedikten sonra benim oyuncum ve ben mücadele etmek zorundayız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”