YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 15:29

KARAMAN İL ÖZEL İDARESİ`NDE ARAÇ TESLİM TÖRENİ

A
A
A
KARAMAN İL ÖZEL İDARESİ`NDE ARAÇ TESLİM TÖRENİ

Karaman İl Özel İdaresi tarafından köy muhtarlıkları ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilmek üzere alınan yangın söndürme tankları ve araçların dağıtımı Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ın da katıldığı bir törenle yapıldı.
İl Özel İdaresi’nde gerçekleşen araç dağıtım törenine, Vali Süleyman Kahraman’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız ile ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve köy muhtarları katıldı. Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, İl Özel İdaresinin yürüttüğü hizmetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır ise, Karaman İl Genel Meclisi olarak 2011 yılı içerisinde 327 karar aldıklarını söyledi. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak eşit hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Bayır,”Hiçbir köyümüzü diğerinden ayırmadık” dedi.
Vali Süleyman Kahraman da, bugün bir sevinci paylaşmak üzere toplandıklarını belirterek, “İl Özel İdaremizin aldığı araçların halkımızın hizmetine sunulacak olması her şeyden önce Karaman adına büyük bir sevinç diye düşünüyorum. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna bütün kalbimizle inanıyoruz. Halkımızın refah seviyesinin, huzurunun artması bizleri hem sevindiriyor, hem de ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından umutlandırıyor. Biz, yediden yetmişe halkımızın her ferdinin hizmetin en iyisine layık olduğunu düşünüyor ve bu anlayışla hizmet ediyoruz. Eğer dünya modernleşiyorsa bizim insanımız da bu imkanlardan faydalanmalı diye düşünüyoruz. Bugün de aynı anlayışla köylerimizde kullanılmak üzere 10 adet yangın söndürme tankı hizmete girecek. Ayrıca 1 adet ambulans, 1 adet hayvan acil müdahale aracı, 1 adet sosyal hizmetler müdürlüğümüze hizmet aracı, 1 adet çekici ve yine köylerimizde hizmet vermek üzere 1 adet de vidanjör hizmete girecek. Ama şunu göz ardı etmemek gerekiyor. İl Özel İdaremizin yaptığı yatırımlar, verdiği hizmetler Karaman halkının yaşam kalitesini yükseltme noktasında büyük bir önem taşıyor. 2011 yılında Karaman ili genelinde köy yollarımızda 99 kilometre yol onarımı, 217 kilometre yol stabilizesi, yaklaşık ise 175 kilometre asfalt kaplama yapılmıştır. Bu hedeflenen programın üzerindedir ve ciddi bir başarıdır. Yaklaşık 112 milyon lira ödeneğin yine yaklaşık 42 milyon lirası yatırımlar için harcanmıştır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yangın söndürme tankları köy muhtarlarına, araçlar ise kurum müdürlerine protokol üyeleri tarafından teslim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir