YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 14:24

120 ÜNİVERSİTELİ BİN FİDAN DİKTİ

A
A
A
120 ÜNİVERSİTELİ BİN FİDAN DİKTİ

Amasya Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören 120 öğrenci, il merkezine bağlı Kayabaşı köyü yakınlarındaki ormanlık sahaya bin fidan dikti.
Amasya Eğitim Fakültesi’nin bahçesinde yapılan çevre düzenlemesi esnasında yaklaşık 50 ağacın zorunlu olarak kesildiğini, kendilerinin de kesilen ağaçların yerine fidan dikmenin doğru olacağı düşüncesiyle öğrencileriyle birlikte harekete geçtiklerini belirten Öğretim Görevlisi Tuğrul Balaban, “Ormanların ekonomik, kültürel ve sosyal yararlarının hiçbir pahayla ölçülemeyecek kadar değerli olduğu fikriyle Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ağaçlandırma faaliyetine giriştik. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne ağaçlandırma faaliyetinde bulunmak için müracaatta bulunduk. Bu isteğimiz yerin de bulundu ve yaklaşık bin ağaçla birlikte bize ağaç dikme konusunda bilgiler verildi. Her öğrencinin yeni yılda bir ağacı olsun diyerek Kayabaşı Köyü’nde toplandık. Türkçe 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin ve üniversitemiz gönüllülerinin duyarlılığıyla bin ağaç dikmeyi başardık. Ağaç diken 120 öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Balaban, etkinliği destekleyen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Rektör Danışmanı Doç. Dr. Feda Öner ve Amasya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir