YEREL HABERLER - 23 Aralık 2011 Cuma 12:45

HANİLİ ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİSİNİ TAMAMLADI

A
A
A
HANİLİ ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİSİNİ TAMAMLADI

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 43 ilköğretim öğrencisi, 6 günlük Çanakkale gezisini tamamlayarak ilçeye döndü.
Hani Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine 43 öğrenci, 6 rehber öğretmen ile 1 hemşire katıldı. Geziye katılan öğrencilerin ilk durağı ise Ankara oldu. Ankara’da Anıtkabir, TBMM, Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret eden öğrenciler, daha sonra Çanakkale’ye geçti. Öğrenciler, Çanakkale Şehitliği, Truva Antik Kenti, Kilit Bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Koca Seyyid ve Mecidiye Tabyası, Sargı Yeri Şehitliği ve Alçı Tepe köyü, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği ile Sultan
Kale’yi rehberler eşliğinde gezerek ayrıntılı bilgi aldı. Çanakkale gezisinin ardından İzmir’e geçen öğrenciler, İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir Kent Müzesi, Uşakizade Köşkü gibi yerleri gezdi. Öğrenciler son durakları Konya’da Mevlana Müzesi, Konya Şehitler Müzesi, Şemsi Tebrizi Müzesi ve Alaattin Camii’ni ziyaret ettikten sonra gezilerini tamamlayarak Hani ilçesine döndü.
Gezi hakkında bilgi veren Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, SODES Projesi kapsamındaki ’Evliya Çelebi’nin İzinde Ülkemi Geziyorum’ isimli gezinin turistik olmasından ziyade yaklaşan SBS öncesi öğrencilerin moral kazanmalarını sağlamayı amaçladığını söyledi. Kaymakam Şanlı, "Gezi, öğrencilerimize hem tarihimizi görsel olarak öğretmek hem de Çanakkale’de şehit yatan ecdadımızın bu vatan için ne büyük fedakarlık yaptığı, nasıl bir mücadele verdiklerini öğrenmeleri ve görmeleri açısından çok önem arz etmektedir.
O yüzden öğrencilerimize yönelik bu tür etkinlikler büyük önem taşımaktadır. Tarihimizde önemli bir yeri olan Çanakkale ruhunu inşallah öğrencilerimize aşılamak istiyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir