YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 15:28

İKİNCİ YAŞAMDA, YENİ BİR YIL SEVİNCİ

A
A
A
İKİNCİ YAŞAMDA, YENİ BİR YIL SEVİNCİ

Doğal üyelerini İzmir Kent Hastanesi’nde karaciğer nakliyle hayata dönen küçüklerin oluşturduğu Canım Ciğerim Çocuk Kulübü’nde hastalarla doktorları yeni yıl kutlamasında buluştu.
Çocuklar palyaçolu, noel babalı kutlamada yeni yıl hediyeleriyle keyiflenirken, onları izleyen aileleri de mutlulukların en büyüğünü yaşadı. Çocukları 2011’de nakil olan anne babalar, “2012 çocuklarımızın ikinci yaşamlarının ilk yılı olacak. Yeni yılda herkes için sağlık diliyoruz” dedi.
HAYAT ÜÇGENİ KURULDU
Temmuz 2009’da İzmir Kent Hastanesi’nde Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından başlatılan karaciğer nakil programında, nakil olan yetişkin, çocuk ve bebek hasta sayısı 350’ye yaklaştı.Türkiye’nin dört bir yanından sevk edilip nakil yapılan bebek-çocuk hatsa sayısı ise 110’ aştı. Çeşitli illerde 25 merkezde yılda toplam 700 civarında karaciğer nakli yapılırken, tüm Türkiye’de yapılan nakillerin dörtte biri, çocuk nakillerin yarısından fazlası ise İzmir Kent Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı’nın acil vakaları uçak ya da helikopter ambulanslarla sevkini sağlaması, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) anlaşmasıyla hastaların ek ücret ödemeden nakil olabilmeleri Bakanlık- SGK ve İzmir Kent Hastanesi arasında bir “Hayat üçgeni” kurulmasına yol açarken, artan küçük hasta sayısı bir sosyal sorumluluk projesini de beraberinde getirdi. Hem hasta ve hasta yakınları arasında dayanışmayı sağlamak hem de organ bağış bilincinin küçük yaşlardan itibaren edinilmesi için İzmir Kent Hastanesi’nde nakil olan miniklerin üyesi olduğu Canım Ciğerim Çocuk Kulübü kuruldu. Kulüp üyeleri ilk kez bir yılbaşı kutlamasında bir araya gelirken, çocuklarının sağlıklarına kavuşup yaşıtları gibi gülüp eğlendiğini izleyen anne babalar duygulu anlar yaşadı. Küçükler palyaço, noel babalı kutlamada coştu eğlendi, verilen hediyelerle mutlu oldu. Kutlamaya Karaciğer nakil Programı Sorumlusu Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Doç. Dr. Çiğdem Arıkan ve ekibin diğer üyeleri katıldı. Ekip nakil yaptıkları çocuklar kucaklarında onların sevinçlerine, heyecanlarına ortak olurken, Doç. Dr. Kılıç, şunları söyledi:“Türkiye’nin güneyinden, kuzeyinden, doğu ve batısından her bölgesinden hastamız var. Hastalarımızın yüzde 74’ü İzmir dışından. Sağlık Bakanlığı’nın hava ambulanslarıyla hasta sevki, SGK anlaşmasıyla bir kamu hastanesi gibi karaciğer naklinde hizmet vermemiz başarıdaki en önemli iki faktör. Geçen yıl 53 çocuk hastamıza nakil yapmıştık. Bu yıl da aynı sayıya ulaşmak üzereyiz. Canım Ciğerim Çocuk Kulübü, bu çocuklarımızı ve ailelerini bir araya getiriyor. Birlikte yeni yıl kutlaması bizleri de mutlu etti.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir