YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 14:18

ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ KONYA`NIN GÜCÜNE GÜÇ KATAR

A
A
A
ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ KONYA`NIN GÜCÜNE GÜÇ KATAR

MÜSİAD Konya Şubesi, hükümetin hazırladığı yeni teşvik sistemine tam destek verirken, Türkiye’de farklı bölgelerde kurulması planlanan Özel Ekonomi Bölgesi projesinde Konya’nın 1.2 milyar dolarlık ihracatıyla mutlaka yer alması gerektiği vurgulandı.
MÜSİAD Konya Şubesi Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, başkan yardımcıları ve genişletilmiş yönetim kurulu üyeleri katıldı. 2011 yılı ekonomisinin değerlendirildiği ve 2012 yılından beklentilerin konuşulduğu toplantıda Türkiye’nin 2011 yılında yakaladığı büyüme oranlarının beklentileri karşıladığı ve bu büyüme endeksinde Konya’nın önemli bir yerde olduğu vurgulandı. Türkiye ve Konya açısından büyümenin sürdürülebilir bir durumda olması için beklentilerin dile getirildiği toplantıda, ithalatın engellenmesi için hükümetin planladığı yeni teşvik sistemi ana gündem maddesi oldu.
Yeni teşvik sisteminin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda görüşülen yeni teşvik sistemi farklı uygulamaları da beraberinde getirecek. Konya’nın son teşvik sisteminde 3. bölgede yer alması bölgemize büyük ivme kattı. 3. Bölgede yer almamız yeni yatırımların Konya’ya gelmesi ve mevcut yatırımların büyümesinde olumlu sonuçlar verdi, bu da ihracatta iyi rakamları yakalamamıza yol açtı. Hükümetimizin planladığı 6 ya da 7 bölgeli yeni teşvik sistemi planlanmasında Konya bölgesi 3. teşvik bölgesinde yakaladığı avantajları arttıracak şekilde yerini almalıdır” dedi.
KONYA ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİNİ FAZLASIYLA HAK EDİYOR
Yeni teşvik sisteminde serbest bölgelerin Özel Ekonomi Bölgeleri haline dönüştürüleceğini ifade eden Korkmaz, “Dış ticaret açığı nedeniyle hükümetimiz ithalat ihtiyacını azaltmak üzere kurulan ve gümrük avantajının yer aldığı serbest bölgeleri Özel Ekonomi Bölgesi haline getirecek. Daha önce Serbest Bölge kurulmasında istediği sonuca ulaşamayan ilimizin bu projede yer alması gerekmektedir. Özel Ekonomi Bölgesi’nin Konya’ya kurulması önümüzdeki dönemde Konya sanayisinin üretimini ciddi oranda etkileyecektir. Bu noktada özellikle ihracatı 1 milyar doları aşan illerimizde Özel Ekonomi Bölgelerinin kurulması büyük önem taşımaktadır. Konya da 1.2 milyar dolarlık ihracatıyla Özel Ekonomi Bölgesini fazlasıyla hak etmektedir” ifadesini kullandı.
Konya’nın dış yatırımlar açısından son derece uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Özel Ekonomi Bölgeleri sayesinde ithal ettiğimiz ürünlerin ülkemizde üretilmesi çalışması önemli bir gelişme, bu noktada yabancı yatırımcıların ülkemizde üretim yaptırılması planlanıyor. Konya da coğrafi olarak yabancı yatırımcıların ilgisini çekebilecek bir ilimiz. Büyük yabancı firmaların organize sanayimizde planladığı yatırımlar bunlara önemli bir örnek” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.