YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 17:40

TÜRK TELEKOM GÖRME ENGELLİLERİ KİTAPLARLA BULUŞTURUYOR

A
A
A
TÜRK TELEKOM GÖRME ENGELLİLERİ KİTAPLARLA BULUŞTURUYOR

Türk Telekom, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Telefon Kütüphanesi Projesi”, ile görme engelli müşterilerine yüzlerce sesli kitabı ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak dinleme olanağı sunuyor.
Türk Telekom Çanakkale İl Müdürü Sakin Çetintürk, sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren Türk Telekom’un bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliği ile Telefon Kütüphanesi projesini hayata geçirdiğini belirterek, “Yüzlerce sesli kitabın Türk Telekom’un görme engelli müşterilerine ücretsiz olarak sunulduğu uygulama, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak şifre alabiliyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonları üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nin kullanıcıları, dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme ya da bölümler arasında ileri ileri-geri gidebilme gibi gelişmiş özelliklerden de yararlanabiliyor” dedi.
Telekom İl Müdürü Sakin Çetintürk, Türk Telekom’un, iletişim teknolojilerinin olanaklarından faydalanarak “tüm toplumun hayata katılması için eşit koşullara sahip olması” prensibi ile çalıştığını da belirterek, “Sağladığımız istihdamdan geliştirdiğimiz servis ve ürünlere, sunduğumuz hizmetlerden sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok konuda engellilerin topluma eşit koşullarda katılabilmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir