YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 10:57

İŞKAD`DAN EĞİTİME DESTEK

A
A
A
İŞKAD`DAN EĞİTİME DESTEK

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD), örnek bir çalışmaya imza attı. Engelli çocukların, daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi noktasında ’özel bir eğitim’ sınıfı oluşturan iş kadınları, bu çalışmanın kent geneline yayılması noktasında da ilk kıvılcımı yaktı.
Merkez ilçe Seyhan’da eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Taşkent İlköğretim Okulu bünyesinde engelli öğrenciler için ’özel eğitim sınıfı’ oluşturan iş kadınları, söz konusu okula aynı zamanda da bir dizüstü bilgisayar ve yazıcı da hediye etti. Engeliler için oluşturulan sınıfın tefrişatını baştan sona üstlenen iş kadınları, Okul Müdürü Akın Köksal’ı da makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Elif Doğan Türkmen, yaşamdaki tüm sorunların eğitimle çözülebileceğini ifade ederek, özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için her okulda mutlaka bir özel eğitim sınıfının bulunması gerektiğinin altını çizdi.
Türkmen, “Engelli çocuklarımızın da diğer çocuklarımız gibi en iyi eğitimi alması için özel eğitim sınıfları artık bir zorunluluk haline geldi. İŞKAD olarak Taşkent İlköğretim Okulu’na böyle bir sınıfı kazandırmış olmaktan mutluyuz. Hayırsever yurttaşlarımıza da bu konuda duyarlı olmaları ve her okula bir özel eğitim sınıfı kazandırma konusunda çağrıda bulunuyoruz” dedi. Akın Köksal da, özel eğitim sınıfının okulda öğrenim gören yaklaşık 10 öğrenci için çok önemli olduğunu vurgulayarak, iş kadınlarına bu konudaki duyarlılıkları için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Elif Doğan Türkmen, Okul Müdürü Köksal’a kitap hediye ederken, Okul Aile Birliği Başkanı Ünsat’ın eşinin yaptığı elişi sofrayı ise Rehber Öğretmen Derya Ökçecioğlu Türkmen’e takdim etti. Öte yandan, özel eğitim sınıfında engelli öğrenci ve velileriyle de bir araya gelen İŞKAD Yönetim Kurulu üyeleri, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir