YEREL HABERLER - 23 Aralık 2011 Cuma 17:23

VALİ AYVAZ`DAN NOEL BAYRAMI MESAJI

A
A
A
VALİ AYVAZ`DAN NOEL BAYRAMI MESAJI

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, yayınladığı mesajla Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutladı.
Mesajında birlik ve beraberliğe dikkat çeken Vali Ayvaz, zengin sosyal ve kültürel dokusu ile hoşgörü ve medeniyetler diyarı Mardin’de tek yürek olarak bir arada olmanın ayrıcalığını yaşadıklarını kaydetti. Tarihi kent Mardin’de dinlerin kardeşliği, medeniyetlerin barışı, dillerin sevgiyi söylediğini belirten Ayvaz, şu ifadelere yer verdi:
"Camilerin ve kiliselerin yan yana varlıklarını ahenk içinde sürdürdükleri, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin, asırlar boyunca farklı kültür ve dini inançlara sahip insanları dostluk, kardeşlik, sevgi ve birlik hisleri etrafında kaynaştırmıştır. Mardin’de dinler kardeşliği, medeniyetler barışı, diller sevgiyi söylemektedir. Aynı Allah’a inanan, aynı gelenekleri paylaşan insanlar olarak, sevinç ve tasada birlikte olduğumuz Süryani hemşerilerimiz ile yeni yılı da birlikte idrak etmenin
güzelliğini yaşıyoruz. Bu duygularla Hazreti İsa’nın doğuşu olarak kutlanmakta olan bayramınızı en iyi dileklerimle kutlar, Hıristiyan vatandaşlarımıza ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve güzellikler getirmesini temenni ederim."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir