YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 14:37

TÜRKÜ SEVENLERDEN MAHKÛMLARA YILBAŞI KONSERİ

A
A
A
TÜRKÜ SEVENLERDEN MAHKÛMLARA YILBAŞI KONSERİ

Nazilli Türkü Sevenler Derneği, yılbaşı öncesi Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza ve İnfaz Kurumunda Türk Halk Müziği konseri verdi.
Nazilli’de gönüllülerin katılımı ile 2007 yılında kurulan Türkü Sevenler Derneği verdiği konserlere bir yenisini daha ekleyerek cezaevinde kalan mahkumlar için yılbaşı moral konseri verdiler.
Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Sinema Salonunda verilen Türk Sanat Müziği Konseri’ne Cezaevi Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Bülent Cem Koçak, Nazilli Adliyesi Cumhuriyet Savcıları Ali Daş, İlkay Özçelik, Ahmet Zahid Demirkan, Orhan Doğru, Ceza Evi Kurum Müdürü ve Daire Amirleri, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Beyhan Yıldırım, Cezaevi İzleme Kurul üyesi Ferah Derici, Kurum daire ve şube müdürleri, Yabancılar koğuşunda kalan 7 yabancı uyruklu ile çok sayıda hükümlü ve tutuklu katıldı.
Nazilli protokolü ve çok sayıda davetlinin de izlediği konserde koro ile birlikte tüm mahkumlar da Türk Halk Müziğinin sevilen eserlerini hep birlikte söyleyerek eğlendiler. Sahneye çıkarak Gönlüm Ataşlara Yandı Gidiyor adlı eseri oynayan üç mahkum ise protokol üyeleri ve mahkum arkadaşları alkışları ile destek verdi. İki saat süren konserde Bağlama ustası Aliaba Çağlı yönetiminde Özgül Kapıcı ve Hülya Erül’ün solistliğinde 6 kişilik ekip birbirinden güzel 24 eser seslendirdi.
“MÜZİKLE RAHATLAMAYI AMAÇLADIK”
Cezaevi Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Bülent Cem Koçak program sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında; “Türküler Sevdalarımızdır. Türkü Sevenler Derneğimiz aracılığıyla tam bir Türkü şöleni yaşadık. Ekibimize çok teşekkür ediyorum. Güzel bir gün oldu inancındayız. Bu programımızın asıl amacı cezaevimizdeki tutuklu ve hükümlülerimizin bir nebze olsun farkındalık yaşamaları. Müzikle rahatlamalarını amaçladık. İnşallah yararlı bir etkinlik olmuştur. Herkesin şimdiden yeni yılını kutluyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Cezaevi Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Bülent Cem Koçak, Nazilli Türkü Sevenler Derneği Başkanı Aliaba Çağlı’ya çiçek takdim etti. Daha sonra ise protokol üyeleri ve koro üyeleri hatıra fotoğrafı çekildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir