GENEL - 06 Ocak 2012 Cuma 16:56

SAPANCA GÖLÜNE FUEL OİL KARIŞMASIYLA İLGİLİ SASKİ`NİN AÇIKLAMASI

A
A
A
SAPANCA GÖLÜNE FUEL OİL KARIŞMASIYLA İLGİLİ SASKİ`NİN AÇIKLAMASI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, önceki gün Sapanca’da bulunan bir ilköğretim okulunun kalorifer dairesindeki arıza nedeniyle Keçi deresine akan yakıtın gölde yayılmasının engellendiği ve hızla temizlendiği belirtildi.
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, Sapanca Gölüne akan kalorifer yakıtı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. SASKİ’den yapılan açıklamada, "Önceki gün Sapanca İlçesinde bir ilköğretim okulunun kalorifer dairesinde bir arızanın oluştuğu, bu arızadan dolayı da Keçi deresine kalorifer yakıtı aktığı tespit edilmiştir. Olayın SASKİ’ye bildirilmesi üzerine ilk olarak sızıntı durdurulmuştur. Hemen ardından da, dere ağzında temizleme çalışması başlatılmıştır" denildi.
Açıklamada ayrıca, "Uzmanlarımız yaptığı tespitlerde 750 litre civarında bir kalorifer yakıtının Keçi deresi üzerinden Sapanca Gölüne doğru aktığını belirlemişlerdir" dedi. Akan kalorifer yakıtının Sapanca Gölü’ne ulaşmasının engellenmesi için dere ağzının bariyerlerle kapatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Ancak, olayın ihbar edilene kadar geçen süre içerisinde bir miktar kalorifer yakıtı göle ulaşmış olduğu görülmüştür. Bunun üzerine kalorifer yakıtının gölde dağılmasının önlenmesi için göl
üzerine yaklaşık 250 metrelik bir bariyer çekilmiştir. Bu sayede yakıtın gölde dağılmasının önüne geçilmiştir. Bariyerlerin içerisinde tutulan kalorifer yakıtı vidanjörle çekilmiş atıksu arıtma tesisinde bertarafı sağlanmıştır. Bariyerler tüm gece gölde bırakılarak derede kalan yakıtın tamamının toplanması sağlanmıştır. Bugün itibariyle de toplanan atıklar vidanjörler ve kepçeler vasıtasıyla çekilmiştir. Dere kenarında dalgaların yakıtı kenara atması sebebiyle kontamine olmuş dere malzemesinin de
temizlenerek kaldırılması işlemi tamamlanmak üzeredir. Çıkan bu kontamine olmuş malzemenin de İzaydaş’a gönderilerek bertarafı sağlanacaktır."
Açıklamada ayrıca, geçen yıllarda Tem otoyolunda tanker devrilmesi sonucu ve NATO boru hattında yaşanan patlama nedeniyle bu tür olumsuzluklar yaşandığı belirtilerek şunlar kaydedildi: "İdaremizde bulundurulan teknik ekipman ve uzmanların titiz çalışmaları sonucu yaşanan olumsuzluklar bertaraf edilmiştir. İdaremiz, bu tür olumsuzlukların yaşanma ihtimalini ön görerek tedbirlerini önceden almıştır. Bu tedbirlerin başında da gerekli teknik ekipmanların hazır bulundurulması gelmektedir. Bu teknik ekipmanlar
olası bir kaza durumunda hemen müdahale edebilmek için gölün iki yakasında hazır bekletilmektedir. Önceki gün yaşanan olaya da idaremiz genel müdürlüğümüze ait tekne ile göl üzerinden ve karadan müdahale etmiş ve tehlike büyümeden yok edilmiştir. Yaşanan bu olumsuzlukların hızla bertaraf edilmiş olması sayesinde içme suyumuzda herhangi bir risk oluşmamıştır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.