DÜNYA - 08 Ocak 2012 Pazar 15:10

ÇEKMEKÖY DAĞ BİSİKLETİ HEYECANI DEVAM EDİYOR

A
A
A
ÇEKMEKÖY DAĞ BİSİKLETİ HEYECANI DEVAM EDİYOR

Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kaçkar Bisiklet tarafından organize edilen Geleneksel Çekmeköy Dağ Bisikleti Kış Antreman yarışlarının 2. Etabı bugün Çekmeköy ormanlarında koşuldu.
İstanbul’un akciğerleri diye adlandırılan Çekmeköy ormanlarının parkur olarak kullanıldığı yarışlara, ülke genelinden katılımlar oldu. 6 kategoride yapılan yarışların startını Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım verdi. Yağmurlu havaya rağmen yoğun katılımın olduğu yarışta, düşenler, çamura bulananlar, üşüyenler renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
7 km’lik parkurda bayanlar ve +40 kategorilerindeki yarışmacılar 4 tur, junior ve master’lar 5 tur, 23 yaş altı ve elite’ler 7 tur attı. Zorlu parkurda birbirleriyle ve doğayla verdikleri mücadelelerin ardından dereceye giren yarışmacılar madalya ile ödüllendirildi. İlk iki yarışta kazanılan puanlar, 3. Etap sonunda verilecek 15 bin liralık büyük ödül için avantaj sağladı.
Start çizgisinden yarışmacılarla bir araya gelen Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım, Çekmeköy’ün, İstanbul’da eşine az rastlanır bir doğaya sahip olduğunu ve bu imkânlardan tüm İstanbulluların yararlanması için organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Yıldırım, 4. Etabının geçen yıl olduğu gibi İstanbul dışında yapılacağının müjdesini de verdi.
Yaklaşık 3 saat süren yarışın sonunda elite’lerde Yavuz Kilim, Junior’da Ömer Faruk Knasız ve Bayanlarda Rabia Taşova birinci oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir