YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 16:58

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ’DAN TRABZON SİLAH SANAYİ’Yİ ZİYARET

A
A
A
MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ’DAN TRABZON SİLAH SANAYİ’Yİ ZİYARET

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin ilk defa her şeyi kendisine ait olan bir piyade tüfeğine sahip olacağını söyledi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Trabzon Silah Sanayi Anonim Şirketi’ni (TİSAŞ) gezdi. Salih fabrikasını gezen Yılmaz, fabrika yönetimi tarafından kendisine hediye edilen tabancayı ise kabul etmedi.
Trabzon Gezisi sırasında TİSAŞ’ın Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan İsmet Yılmaz, TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu’ndan fabrika hakkında bilgi aldı. Türk savunma sanayisinin özel sektör açısından da çok iyi bir noktaya geldiğini belirten Yılmaz “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ı kendi iç kaynaklarımızdan karşılanmakta. Amacımız bu ihtiyaçlarının yüzde 100’e yakınını Türkiye’den karşılayabilmek. Dolayısıyla bunda da özel sektörümüze büyük bir görev düşüyor. Arkadaşlarımız özel sektör temsilcilerini çağırdılar konuşacaklar, bir işbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Bu zamana kadar belki bir diyalog eksikliğinden dolayı belli bir noktaya gelmemişti ancak bundan sonra el ele vereceğiz” dedi.
İhracatta 500 milyar dolar hedefe koyduklarını hatırlatan ve bunun içerisinde de savunma sanayi ihracatının çok ciddi bir orana çıkmasını istediklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, “Dolayısıyla da insansız hava uçaklarımızı, helikopterlerimiz, üretmiş olduğumuz gemilerimizi, ATAK helikopterimizi ve özel sektörümüzün yaptığı zırhlı araçlarımızı ve özel sektörümüzün yapmış olduğu hem tüfeklerimiz hem silahları da ihraç yolu için teşvik edeceğiz. Yapabilirsek diğer kuramlarla da çalışmamız var, bir kredi mekanizması oluşturaraktan bu ihracatı teşvik etmek. Kolaylaştırmak istiyoruz” diye konuştu.
Bakan İsmet Yılmaz, özel sektör bir işi yapabiliyorsa kamunun o alandan çekilmesi gerektiğini kaydederek “Bizim de arkadaşlarımıza tavsiye ettiğimiz husus bu olacak. İnşallah özel sektörümüzün yaptığı işi biz yapmayacağız. Biz özel sektörümüzle rekabet etmeyeceğiz. Özel sektörümüz yurt dışı rakipleri ile rekabet etsin istiyoruz. Biz de onlara destek olacağız” ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının ‘milli piyade tüfeği’ çalışmalarındaki son durum ile ilgili soruları üzerine ise Yılmaz “Bitti, testlerden geçti, Haziran ayından itibaren de seri üretime geçilecek. Kale Grubu ile de milli piyade tüfeğinin makinelisinin üretilmesin sözleşmesi imzalandı. İlk defa her şeyi ile bize ait olan piyade tüfeğimiz olacak. Haziran ayından itibaren seri üretime geçiyoruz. Önce TSK’ya, emniyet güçlerimize de inşallah bu silahtan temin edeceğiz” şeklinde cevap verdi.
Bakan İsmet Yılmaz, üretilecek piyade tüfeğinin dakikada 1000 mermi atacağını ve etkili menzilinin de 1000 metre olacağını söyledi.
Ziyaret sonrasında Bakan İsmet Yılmaz, TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu’nun kendisine hediye ettiği ‘ZIGM 1911’ marka tabancayı ise kabul etmemesi dikkat çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir