GENEL - 09 Ocak 2012 Pazartesi 09:56

ESNAFIN ENKAZ TEPKİSİ

A
A
A
ESNAFIN ENKAZ TEPKİSİ

Van’da meydana gelen ikinci depremin ardından kaldırılmayan bir enkaz, esnafın tepkisine neden oluyor.
Van’da, 5.6 şiddetindeki depremin ardından Bahçivan Mahallesi Nurbaba 2. Sokaktaki hasarlı binanın güvenlik nedeniyle bir kısmı yıktırıldı. Sokakta biriken ve kaldırılmayan enkaz, esnafın tepkisine neden oluyor. Enkaz yüzenden dükkanlarını açamadıklarını ifade eden esnaf, yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi. Sokak esnafından Cihan Süphanoğlu, sokakta bulunan 30 esnafın mağdur edildiğini belirterek "İkinci depremden sonra sokakta bir bina ağır hasar gördü. Güvenlik amacıyla bir kısmı
yıktırıldı ve enkazı sokakta biriktirildi. Aradan geçen bunca zamana rağmen enkaz hâla kaldırılmadı. Bu sokakta 30 esnaf var. İşyerlerimizi açamıyoruz, araçlar yanaşamıyor. Yani bizi mağdur ettiler" dedi.
Yıktırılmayan binanın çevre sakinlerini tehdit ettiğini ifade eden Süphanoğlu, şöyle konuştu: "Depremden sonra binanın bir kısmı yıktırıldı. Ama binanın diğer kısmı hâla duruyor. Çevredeki esnaf ve bina sakinleri korkuyor. Çünkü, bina her an yıkılabilir. Bu binanın bir an önce yıktırılmasını ve sokakta bulunan enkazın kaldırılmasını istiyoruz. Kaç kez yetkililere başvurduk ’tamam’ dediler ama bugüne kadar mağduriyetimiz giderilmedi."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir