YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 14:14

TÜBİTAK AR-GE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ESOGÜ`DE YAPILDI

A
A
A
TÜBİTAK AR-GE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ESOGÜ`DE YAPILDI

TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) yapıldı.
Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantının açılışında konuşan TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkan Vekili Doç.Dr. Necati Demir, toplantıda TÜBİTAK destek programlarını tanıtacaklarını ve bilimsel araştırma projelerinden yararlanmak için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi vereceklerini söyledi. Demir, TÜBİTAK olarak akademisyenlere proje desteği sağlamanın yanında asıl amaçlarının üniversitelerle köprü kurmak ve iletişimi geliştirmek olduğunu, toplantıda akademisyenlerden TÜBİTAK’a yönelik düşünce, katkı ve eleştirini paylaşmalarını istedi.
ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen’de üniversitelerin eğitim-öğretimin yanı sıra araştırma faaliyetleri yürüten ve içinde bulunduğu bölgenin problemlerine çözümlerler sunan kurumlar olduğunu belirterek, "Bilgi üretmek ve inovasyon ortaya koymak bu inovasyonu teknolojiye dönüştürüp ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak da üniversitelerin görevidir. Bunu yapmak için de finansal desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun da TÜBİTAK gibi kurumların araştırma projelerine sağladığı desteklerle mümkün olacağını kaydetti. ESOGÜ olarak 1994’ten beri 500’ün üzerindeki projeye 10 milyon liradan fazla destek sağladıklarını da ifade eden Prof.Dr. Hasan Gönen toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek toplantının katkısıyla üretilecek projelerin ve yapılacak çalışmaların üniversiteye, bilim dünyasına, ülkemize ve insanlığa katkı sağlamasını diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir