YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:19

AMATÖRE 100 BİN TL`LİK DESTEK

A
A
A
AMATÖRE 100 BİN TL`LİK DESTEK

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Genel Meclisi bütçesinden amatör spor kulüplerine malzeme desteği yardımı kapsamında 100 bin TL bütçe ayrıldığını bildirdi.
Şavata, amatörlere yardımın sporun gelişmesi adına büyük önem taşıdığını belirterek, "Amatöre bütçeden 100 bin TL’lik bir pay ayırdık. Geçen yıl yaptığımız gibi malzeme yardımı düşünüyoruz. Amatör, sporun temelini teşkil ediyor. Sayın Valimiz ile konuştuğumuzda amatörlerin desteklenmesi konusunda hem fikir olduk. Bu anlamda da arkadaşlarımızla birlikte mecliste bütçemizin el verdiği bir miktarı ayırarak, amatörlerimize yardım edelim istedik" dedi. Amatör ruhun geliştirilmesi gerektiğine de işaret eden
Şavata, şunları söyledi: "Spor’un temeli amatördür. Amatörler eğitim yuvalarıdır. Buralara ehemmiyet verip, sporu güçlendirebiliriz. Türk sporunu, Avrupa’ya taşıyan bu gençleri, temel eğitim merkezleri olan amatörlerden çıkarmamız gerekiyor. Amatörlerde, fedakarca ve bireysel olarak destekleniyor. Aslında amatöre daha fazla destek verilmesi lazım. profesyonelliğin ne aşamaya geldiğini Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylardan görüyoruz. Spor adına amatör ruhun desteklenip, geliştirilmesi gerekiyor."
Şavata, semt sahalarının artırılması gerektiğini de vurgulayarak, "Yeşiltepe’de ikinci bir stadın yapılması amacıyla yer ayrılmıştı. O alan kullanılmıyordu. Bizde çiftçimizin hizmetine sunduk. Nitekim kaynaklar sağlanınca sahanın yapılması için çalışmalara başlandı. Malatya Belediyemize bu anlamda teşekkür ediyoruz. Amatör sporu yeni bir sahaya kavuşacak. Bu yeterli mi? Yeterli değil. Ben buradan Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisi’ne de seslenmek istiyorum; halihazırda imara açılacak yeni yerler
var. Buralara mutlaka spor tesislerinin imarda işlenmesi gerekiyor. Semt sahalarının artırılması gerekiyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.