YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 12:42

ERÜ HASTANELERİNDE İŞİTME ENGELLİLERİN İLETİŞİMİ ARTIK DAHA KOLAY OLACAK

A
A
A
ERÜ HASTANELERİNDE İŞİTME ENGELLİLERİN İLETİŞİMİ ARTIK DAHA KOLAY OLACAK

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne başvuran işitme engellilerin daha rahat iletişim kurabilmeleri amacıyla 5 Halkla İlişkiler personeline İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi verildi. Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) tarafından verilen 80 saatlik eğitim programını başarı ile bitiren Halkla İlişkiler çalışanları, İşitme Engelli Başvuru Noktalarında görevlerine başladı.
ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret DOĞRU, ERÜ Hastanelerine başvuran işitme engellilerin daha rahat iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla hastanelerin çeşitli noktalarına “İşitme Engelli Başvuru Noktaları” kurduklarını ve bu noktalarda görev yapacak Halkla İlişkiler personeline ise işaret dili eğitimi verdiklerini kaydetti.
Başhekim Prof. Dr. DOĞRU, “Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen İşitme Engelliler İletişim Sertifika Programına katılan 5 personelimize; Nasıl İşitiriz?, İşitme Engeli, İşitme Engelli Türleri ve Seviyeleri, İşitmezliğin Nedenleri, İşitme Kaybının Etkilediği Alanlar, İletişim Kavramı ve Süreci, İletişim Türleri ve Şekilleri, Örgütsel İletişim ve İşleyişi, İletişim Modelleri ve Özellikleri, İletişim Engelleri ve Aşma Yolları, Etkili İletişimde Önemli Faktörler, Sözel İletişim Yöntemi, Beden Dili-Etkili İletişim ve Beden Dili Pratikleri, İşaret Yöntemi, Total Yöntem, İki Dil Yöntemi (Bilingual) konularında 80 saatlik eğitim verildi ve bu program sonunda yapılan sınavda başarı gösteren personellerimiz İşitme Engellilerle İletişim Sertifikasını aldılar. Şimdi bu personellerimiz hastanelerimizin değişik noktalarına kurduğumuz İşitme Engelli Başvuru Noktalarında görevlerine başladılar” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir