YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 11:07

GKV`LİLERİN ŞİİR DİNLETİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

A
A
A
GKV`LİLERİN ŞİİR DİNLETİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Şiir Dinletisi büyük ilgi gördü.
GKV Özel Okulları Edebiyat ve Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan Şiir Dinletisi konukları adeta büyüledi. 2012 yılının ilk şiir dinletisi olması kadarıyla en büyük organizasyonlardan birisi olan dinletiye GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Özgün, Ali Küçükkınacı, Av. Mete Sayın, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcıları Nazmi Oktay, Fevzi Gürsel, Liseler Müdürü Fevzi Beşe, İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik ve çok sayıda davetli katıldı.
GKV Özel Okullarının eğitim alanındaki başarılarını bir çok faaliyetiyle pekiştirdiğine dikkat çeken Genel Müdür Dr. Atanur Vergili, şunları söyledi:
“Bugün hepimiz için önemli ve güzel bir gün. 2012 yılının ilk faaliyetleri arasında yer alan ve şiir kültürümüzün bütün güzelliklerinin bir arada toplandığı, Türk şiiri ve şairlerinden inanılmaz güzel şiirlerin sunulduğu güzel bir dinleti hazırlandı. Okullarımızın değişik kademelerinden öğrencinin görev aldığı, ekip ruhuyla hareket ederek birlikte güzel işler yapabilmenin güzelliklerinin yaşandığı önemli bir gece. Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası ve taşıyıcısı olan şiirin ne demek olduğunu yeni nesle anlatmak; olumsuz eserleriyle edebiyatımızda ufuklar açan sairlerimizi öğrencilerimize tanıtmak ve şiiri sevdirmek; gerçek sanattan, zevkten yoksun yüreklerin arttığı, yalan sevgilerin, sanal arkadaşlıkların dem vurduğu günümüzde hayatımızdan giderek uzaklaşan şiirin ve gerçek müziğin güzelliğini yaşatmak amacıyla bu dinletiyi önümüzdeki dönemlerde de daha da zenginleştirerek tekrar edeceğiz. Geceye emeği geçen edebiyat öğretmenlerimiz Fuat Kozanoglu, Dilek Kaplan, Hakan Gencaslan, Nuray Bozyigit ve Serenada Onan ile Müzik Öğretmenleri Fatih Canbolat, Esra Baykan ile diğer öğretmen ve idarecilerimize, gecenin bütün güzelliklerini bizlerle paylaşan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum."
GKV Özel Okulları tarafından hazırlanarak sunulan Şiir dinletisinde Müzik Öğretmenleri Fatih Canbolat, Esra Baykan kemanlarıyla eşlik eden Nida Dagdeviren, Gökçe Özdemir, bongoda Adnan İnanıcı ve gitarıyla Efe Akay adlı öğrenciler gerek fon müziği gerekse şiir aralarındaki seslendirdikleri parçalarla geceye ayrı bir renk kattılar.
Şiir dinletisinin hazırlanmasını sağlayan Edebiyat ve Tiyatro Kulübü öğretmenleri Fuat Kozanoğlu, Dilek Kaplan, Hakan Gencaslan, Nuray Bozyigit ve Serenada Onan uzun süren çalışmalar ve titiz araştırmalar sonucu muhteşem bir geceye damgalarını vurdular. Şiir dinletisinin sunumunu başarıyla üstlenen Beyza Girişken, şiir dinletisinde ki performanslarıyla dikkat çeken GKV Özel Okulları öğrencilerinden Elif Elvin Cocelli Orhan Veli Kanık`tan İstanbul`u dinliyorum, Birdenbire, Anlatamıyorum adlı şiirleri, İlhan Aksoy; Nazım Hikmet Ran`dan Davet Sen ve Yasamaya Dair şiirleri, Ece Maralcan; Nazım Hikmet`ten Kız Çocuğu şiirini, Alihan Zer; Ahmet Arif`ten Hasretinden Prangalar Eskittim adlı şiiri, Ece Eser; Necip Fazıl Kısakürek`ten Beklenen adlı şiiri Isıl Oral; Necip Fazıl`dan Kaldırımlar, Kerem Ozcinar; Necip Fazıl`dan Sakarya adlı şiirleri, Tekin Hengirmen; Ümit Yasar Oğuzcan`dan Güzeldiniz adlı şiiri, Ece Tekinkus; Ümit Yasar Oğuzcan`dan Beni Unutma adlı şiirleri, Beyza Özer; Cahit Sıtkı Tarancı`dan Yeter ki Gün Eksilmesin Penceremden, Memleket İsterim ve Desem ki adlı şiirleri seslendirdiler.
Büyük bir duygusallığın hakim olduğu, huzur ve sukunet geceye damgasını vurduğu dinletide görev alan öğretmen ve öğrencilere GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli Kurulu ve yönetim kurulu üyeleri Ali Küçükkınacı, Mustafa Özgün ve Av Mete Sayın ile GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili beyaz çiçeklerden oluşan birer buket çiçek verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir