YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 09:31

KARS`TA SOĞUK HAVA İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ DONDURDU

A
A
A
KARS`TA SOĞUK HAVA İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ DONDURDU

Kars’ın Selim ilçesinde günlerdir etkili olan soğuk hava nedeniyle donan içme suyu vanasını pürümüzle ısıtılarak açılabildi.
Şehir merkezinde içme suyu şebekesi donunca belediye işçileri, buz tutan yolun altındaki ana şebeke vanasını bulmak için buzları pürümüz ile ısıtarak çözdü. İşyerlerinde su sıkıntısı yaşayan esnaf, donan boruları belediye işçilerinin yöntemleri ile çözerek suya kavuştu. Belediye işçileri tüplü pürümüzle donan boruları saatlerce ısıttıktan sonra içme suyuna kavuştu. Selim’in en işlek caddelerinden birisi olan Halitpaşa Caddesi üzerinde bulunan esnaf, soğuklar yüzünden içme suyu şebekelerinin donmasıyla
birlikte su sıkıntısı yaşamaya başladı. Donan şebeke suyu borularını tüplü pürümüz yardımıyla çözmeye çalıştıklarını belirten belediye işçisi Adil Çiftçi, "Sularımız donmuş vanalarımızı açıyoruz. Pürümüzle buzları eritip vanaları açmaya çalışıyoruz" dedi.
Pürümüzle eritilen buzların altındaki asfaltı kazarak ana şebeke vanasına ulaşan Coşkun Yıldız, elindeki donan tüpü de ısıtmayı ihmal etmedi. Yıldız, "Burada bir vanamız var bu bölgenin vanası tıkandığından borulardaki suların donması sonucu sular akmıyor biz de şu an pürümüzle buzları eriterek vanayı açmaya çalışıyoruz ki vatandaşın suyunu verelim ve şu anda da hatlarda su az olduğundan bu suyu akıtmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Daha sonra işlerini tamamlayan belediye işçileri, malzeme ve diğer eşyaları ellerine alarak belediyenin yollarını tuttular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir