YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 12:09

BÜYÜKŞEHİRİN HASAT DÖNEMİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİRİN HASAT DÖNEMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar 900’ün üzerinde projeye imza atılırken, önemli ölçüde tamamlanan projeler 2012 yılında bir bir Bursalılarla buluşacak. Yeni yılı Bursa için ‘hasat dönemi’ olarak değerlendiren Başkan Altepe, stadyum ve belediye binası gibi yapıların yeni yılda iyice gün yüzüne çıkacağını, Türkiye’nin ilk yerli tramvayının da artık sahaya çıkacağını söyledi.
Bursa’yı ulaşımdan spora, altyapıdan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda geleceğe taşımakta kararlı olan Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla geliştirilen 900’ün üzerindeki projede sonuç almaya başlıyor. Yerel yönetimlerde ilk iki yılın proje üretmekle, üçüncü yılın ise uygulamalara başlamakla geçtiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Başlattığımız projelerden tamamlananları hiç bekletmeden halkımızın kullanımına açıyoruz. Proje çalışmaları uzun süreç gerektiren stadyum, yeni belediye binası, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal yapılarımız da 2012 yılı içinde büyük ölçüde ortaya çıkmış olacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu döneme damgasını vuracak en önemli projelerinden biri olan stadyum inşaatında bugüne kadar ağırlıklı olarak süren altyapı çalışmaları, yeni yılda yer üstünde kendini gösterecek. Çalışmaların gece de sürdürülmesi amacıyla inşaat alanının çevresi aydınlatılırken, gece gündüz ayrımının ortadan kaldırıldığı inşaat alanında 14’ü mühendis, toplam 180 personel, 2 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışıyor. İnşaat sahasına kurulan betan santrali sayesinde beton dökme işlemlerinde de zamandan kazanılırken, yeni yıl tribünlerin yükselmeye başladığı yıl olacak. Bursa’ya prestij katacak olan stadyumun 2012 yılı sonlarına kadar önemli ölçüde tamamlanması planlanırken, 45 bin kişi kapasiteli stadyumda uluslararası tüm müsabakalar oynanabilecek.
Halen 1879 yılında Vali Ahmet Vefik Paşa tarafından yapılan tarihi binada hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’nin eski sebze halinin bulunduğu alanda inşaatını sürdürdüğü yeni belediye binası da yeni yılda önemli ölçüde tamamlanacak. İhale sürecinde yaşanan bürokratik ve teknik aksaklıklar nedeniyle yaşanan gecikmelerin 2012 yılı içindeki yoğun iş temposu ile telafi edilmesi hedefleniyor. Yaklaşık 45 bin metrekare inşaat alanında 4 bloktan oluşacak ve poliklinik, çok amaçlı salonlar, kafeterya ve kapalı otoparkın da bulunacağı yeni bina, aynı zamanda kendi elektrik enerjini üretecek teknolojiye sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Bursaray’ın Görükle ve Emek ile buluşmasının ardından raylı sistem yatırımları tamamen kentin doğusuna kaydırılırken, yeni yıl rayların Kestel ile buluştuğu yıl olacak. Erikli lambalarının devamında yer almakta olup kazı çalışmalarında yüzde 60 seviyesine gelinirken, önümüzdeki günlerde betonarme imalatlarına başlanılacak. Mevcut Otosansit kavşağına benzer şekilde tasarlanan Esenevler kavşak yapısı kazı imalatlarının yüzde 85’i tamamlanırken, betonarme çalışmaları yüzde 35 seviyesine geldi. Esenevler Kavşağı ile Otosansit Kavşağı arasında yer alan üçüncü istasyonda kazı çalışmalarının yüzde 70’i tamamlanırken, betonarme imalatları hızla devam ediyor. 2012 yılının ikinci yarısında kentin doğusunda yaşayan vatandaşlar rayların döşenmeye başladığına tanık olacağını belirten Başkan Altepe, “Kestel hattı, bir dönemde ihalesi yapılıp, tamamlanan ilk hat olacak. Bu hizmeti Bursa’ya kazandırmak da bizlere nasıp oluyor. Bu dönem Kestel ile Görükle’yi raylarla birbirine bağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Tarihi ve kültürel miras çalışmaların da 2012 yılının sonuç alma yılı olacağını kaydeden Başkan Altepe, geçtiğimiz günlerde restorasyonu tamamlanan Kütahya Han’ın hizmete açıldığını hatırlattı. Restorasyonu tamamlanan Mahkeme Hamamı’nın yeni yılın ilk haftalarında kullanıma açılacağını kaydeden Başkan Altepe, “Kayıhan Hamamı, Eskişehir Hanı, Bursa surları gibi birçok çalışmamamız da tamamlanma aşamasına geldi. 2012 yılı, Bursa’nın tarihiyle kucaklaştığı ve turizmde var olduğunu gösterdiği bir yıl olacak” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından proje çalışmaları tamamlanan park, meydan ve sosyal tesis çalışmaları yeni yılda Bursalıların kullanımına açılıyor. Yaklaşık 510 bin metrekare alanıyla Bursa’nın en büyük kent parkı olan Hüdavendigar kent Parkı, ilkbaharda bölge halkının buluşma noktası haline gelecek. Bunun yanında da merkeze bağlı ilçeler de yeni meydanlara kavuşuyor. Tamamlanma aşamasına gelen Güzelyalı Meydanı yeni yılda ilçeye kazandırılacak. Yıldırım’a vizyon katacak Gökdere Spor ve Eğlence Parkı projesi de yeni yılla birlikte start alıyor. İçinde 180 metrelik döner kulesi, açık hava tiyatrosu, gök bilimleri merkezi, spor alanları, sosyal tesisleri ve aquaparklar bulunan alan sadece Yıldırım’ın değil Bursa’nın yeni çekim merkezi oluyor. ‘Yeşil Bursa’ hedefinden taviz vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Altepe, “Halkımıza nefes alacak alanlar kazandırmakta kararlıyız. Küçük Kumla’da yıkımını tamamladığımız bina meydana dönüştürülüyor. Bunun yanında Gemlik’in hakim noktası olan Körfez manzaralı Atatepe’de sosyal tesis inşaatımızı yeni yılda başlatıyoruz” dedi.
Öğrencilerin beden eğitimi derslerinde sağlıksız ortamlarda spor yapmalarının önüne geçme hedefi doğrultusunda yaptırılan Değirmenönü Spor Salonu, Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu, Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Spor Salonu, Süleyman Çelebi Lisesi Spor Salonu, Gazi Anadolu Lisesi Spor Salonu, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu ve Gemlik Spor Salonu tamamlanarak eğitimin hizmetine sunuldu. Yeni yıl okulların yanı sırada kent genelinde spor açısından tesisleşme konusunda atılım yılı olacak.Bu güne kadar 26 spor salonu, 33 futbol sahası, 9 yüzme havuzu ve muhtelif spor alanları ile bugüne kadar 90’ın üzerinde spor projesinin startını veren Büyükşehir Belediyesi, Atıcılar Spor Kompleksi, Vatan Mahallesi Spor Tesisleri, Şahin Başol Spor Tesisleri, Ertuğrulgazi Mesken Spor Tesisleri, Şükraniye Spor Tesisleri, Arabayatağı Spor Tesisleri yeni yılın ilk aylarında hizmete açılacak. Bunun yanında Fethiye Spor Tesisleri ve Hürriyet Spor Tesisleri de yeni yılın prestij projeleri arasında yer alacak.
Erikli Yüzme Havuzu, Kestel ve Gürsu Yüzme Havuzları, Esenevler Karate Spor Salonu gibi tesisler de yeni yılda Bursalıların hizmetine açılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehrin iftar sofrası Akvadi’ye kuruldu Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları aynı sofrada buluşturduğu iftar sofrası Akvadi’de kuruldu. Tüm hemşehrilerinin ramazanını tebrik eden Başkan Zolan, “Biz bugüne kadar Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayında her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofrası Aktepe Mahallesi’nde bulunan Akvadi ile devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftara Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhur İttifakı’nın AK Partili Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, mahalle muhtarları ve binlerce mahalle sakini katıldı. İftar öncesi alana gelerek vatandaşların ramazanlarını tebrik eden Başkan Zolan ezanın okunmasıyla hep birlikte dua edip oruçlarını açtı. İftarın ardından vatandaşlara seslenen Başkan Zolan, “Ramazan ayımız hepimize mübarek olsun. Yaptığımız dualar, ibadetler ve hayırları Allah’ım kabul etsin inşallah. 11 ayın sultanı ramazan ayımızın sonlarına yaklaşıyoruz. Allah’ım hepimizi Kadir Gecesi’ne kavuştursun ve Ramazan Bayramımızı birlikte kutlamayı bizlere nasip etsin” diye konuştu. “Her şeyin hayırlısını dua ediyoruz” Denizli’de hizmet destanları yazamaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konutu: “İnşallah sizlerin taleplerini en üst seviyede karşılamak noktasında gayret ediyoruz. Bu bölge Denizli’mizin en güzel yerlerinden birisi haline geldi. Parklarıyla, altyapısıyla, üstyapısıyla sizlere yakışır hale geldi. Allah’ım kaza bela vermeden çocuklarınızla, sevdiklerinizle birlikte burada sağlıklı, hayırlı bir ömür sürün. Biz bugüne kadar Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik. İnşallah bundan sonra da Allah nasip ederse, siz de uygun görürseniz hizmet etmeye devam edeceğiz. Her şeyin hayırlısını dua ediyoruz. Allah’ım hayırlısını verecektir.”