YEREL HABERLER - 18 Aralık 2011 Pazar 11:38

BURHANİYE AK PARTİ’DE BAHADIR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

A
A
A
BURHANİYE AK PARTİ’DE BAHADIR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Balıkesir’in Burhaniye AK Parti İlçe Teşkilatı’nda kongre hazırlığı devam ederken, Özer Koyuncu’dan sonra Cemil Bahadır da adaylığını açıkladı.
Öğretmenevi salonunda düzenlenen toplantıda adaylığını ilan eden iş adamı Cemil Bahadır, tek liste ile seçime gitmek istediklerini bildirdi. İl Genel Meclisi Üyesi Melih Ersezen ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajları veren Cemil Bahadır, ilçedeki herkesle işbirliği yapacaklarını söyledi. Yerel yönetimde kazanmak istediklerini açıklayan Bahadır, “En büyük belirleyici halktır. Bu yola çıkarken şahsi menfaatlerimizi hiçbir zaman öne çıkarmadık. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağız. Delege seçimlerinde Raif Çokçetin arkadaşımızla seçime girdik. Çok güzel bir demokrasi örneği verdik. Şu anda Çokçetin arkadaşımızda bizimle beraberdir. Tek liste ile seçime gitmek büyük arzumuzdu. Ama kimseye kırgın değiliz. Hükümetimizin çalışmalarının ilçemize daha çok yansımasını istiyoruz. 14 Ocak da hep birlikte olacağız. Hep birlikte ilçemiz için çalışacağız. İl genel meclisi üyesi Melih Ersezen ile bizimle birlikte olan Raif Çokçetin arkadaşımızı çok önemsiyorum. Belediye başkanlığı seçimini kazanmak için herkesi partimize davet ediyoruz. Burhaniye’yi köy görüntüsünden kurtaracağız. Partimizin başarısı için birlik ve beraberlik içinde olacağız. 14 Ocak da yapılacak seçimde birlik ve beraberlik içinde olacağız. Mevlana’nın dediği gibi ne olursan ol. Gene gel diyorum” dedi.
Raif Çokçetin de yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çokçetin, Cemil ağabeyinin yanında olduğunu bildirdi. İl genel meclisi üyesi Melih Ersezen’de birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Cemil Bahadır ve Raif Çokçetin’e teşekkür eden Ersezen, “Birlik ve beraberliğimiz ilçemiz için bir güç olacaktır. Yatırımların gelmesi için bu çok önemli. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun. Ben de üzerime düşen desteği vermeye hazırım” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.