YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 15:26

DÜNYAYA MOBİLYA SATIYORUZ

A
A
A
DÜNYAYA MOBİLYA SATIYORUZ

MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, 2011 yılında Bursa’dan 388 milyon 164 bin 142 dolar mobilya ihracatı yapıldığını söyledi.
Bursa’nın mobilya üretiminde 4’üncü sırada olduğunu belirten Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, ihracatta da adından söz ettirdiğini söyledi. 2010 yılında gerçekleşen 314 milyon 559 bin 703 dolar ihracat rakamını, 2011 yılında 388 milyon 164 bin 142 dolara çıkardıklarını ifade eden Yedikardeş, Aralık 2011’de de 33 milyon 944 bin 922 doları yakaladıklarını kaydetti.
Bütün dünyaya ihracat yapar hale geldiklerini hatırlatan Yedikardeş, “İhracatımızda ilk beş sırayı Almanya, İran, Irak, Fransa, Azerbaycan-Nahçivan alıyor. Bu beş ülkeye yapılan ihracat rakamları toplam ihracatın yüzde 51’lik kısmını karşılıyor” dedi.
2011 yılında ihracata yeni ülkelerin de katıldığını belirten Başkan Yedikardeş, “Mevcut ülkelere olan ihracatımızı arttırırken, yapılan ticaret gezileri ile de yeni ülkeleri ihracat listemize ekliyoruz. Venezuella, Nijer, Dominik Cumhuriyeti, Sierra Leone, Ekvator Ginesi, Pakistan, Cad, Kamboçya, Peru 2011 yılında ihracat yapmaya başladığımız ülkeler. Şimdilik rakamlar çok yüksek olmasa da ilerleyen yıllarda daha fazla ihracat yapacağımızı biliyor. İhracat yapan firmalarımıza güvenimiz bu konuda sonsuz” diye konuştu.
SEKTÖRDE CANLANMA BAŞLADI
Küresel ekonomideki dalgalanmaların tüm sektörler gibi mobilya sektörünü de etkilediğini ifade eden Mustafa Yedikardeş, 2010 yılında Türkiye mobilya sektörünün yüzde 5 oranında etkilendiğini hatırlattı. Mobilyanın istihdam dostu, katma değeri yüksek bir sektör olduğunu söyleyen Yedikardeş, sektörde yeniden işe alımların başladığını, üretim, satış ve kapasite kullanım oranları da yükselişe geçtiğini kaydetti.
2012 yılı için umutlu olduklarını söyleyen Mustafa Yedikardeş, “2011 yılının son çeyreğinde gözle görülür şekilde başlayan canlanma, bizleri 2012 yılına dair umutlandırıyor. Üyelerimizin yatırım planları da bunun en iyi göstergesi. Geçtiğimiz yıl İnegöl’de önemli bir yatırım hayata geçti. Türkiye’nin ise ilk Mobilya Test Laboratuarı’nın İnegöl’de kurulması geleceğe dair önemli bir kazanç. Çalışmalarına başladığımız Mobilyacılar Çarşısı Bursa’nın sadece üretim değil, aynı zamanda mobilya satış kenti olması yolunda önemli bir yatırım. Bursa sektör olarak hızla ilerliyor. Bunları görmek de bizleri mutlu ediyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir