YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 18:06

VALİ DAŞÖZ, SOMA`DA ŞARKILARLA KARŞILANDI

A
A
A
VALİ DAŞÖZ, SOMA`DA ŞARKILARLA KARŞILANDI

Bir dizi inceleme ve programlara katılmak üzere Soma ilçesine giden Vali Halil İbrahim Daşöz, ‘251 Bin Dev Öğrenci’ projesi tanıtım toplantısına katıldı. Programda Somalili ve Van’lı öğrencilerin bir arada söylediği şarkılar büyük beğeni topladı.
Soma Belediyesi Sinema Tiyatro ve Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Emniyet Müdürü Recep Kara, Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Proje hakkında öğrencilere bilgi veren Vali Daşöz, öğrencilerin proje kapsamında ilde turizm, kültür, sanat ve sporun gelişmesinde önemli bir etken olacağını söyledi. Vali Daşöz, "Dev öğrenci kendi arkadaşlarını, öğretmenlerini, şehrini, ülkesini, insanları seven insanlardır. Bunlar dev öğrencinin sıfatlarıdır. Öğrencilerimizin bu tür projelerde olması, geleceğimize daha emin adımlarla yürüdüğümüzün garantisidir. Çocuklarımız hiç şüphesiz en değerli varlıklarımız, mutluluk kaynağımız, geleceğimizin güvencesidir. Onların iyi yetişmeleri hem kendi gelecekleri hem de ülkemizin geleceği bakımından büyük önem taşımaktadır. ’Başarı ve Mutluluk’ biri uğruna diğeri feda edilebilecek şeyler değildir. Gerçek başarı, başarı ve mutluluğu birlikte gerçekleştirebilmektir. Bunu başarmak mümkündür. Yeter ki başarıyı ve mutluluğu sağlayan özellik ve becerileri dengeli geliştirelim. İşte ’251 Bin Dev Öğrenci Projesi’ bu amaçla başlatılmıştır. Bu projenin kahramanları öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik eder, mutluluk ve başarılarla dolu bir proje arkadaşlığı olmasını dilerim" dedi.
Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında Soma’nın da 19 Bin öğrenci ile bu projede yer aldığını ve Soma’nın tanıtımı için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti. Karataş, Bu projeyi başlatan Vali Daşöz’e teşekkür etti.
Vali Daşöz, ‘251 Bin Dev Öğrenci’ Projesinin özünde eğitim, başarı, hoşgörü, sevgi, mutluluk ve demokrasi olduğunu ifade etti. Daşöz, “Projenin amaçlarından bir diğeri de okuma alışkanlığını geliştirmektir. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda okuma alışkanlığımızın yetersiz olduğu görülmektedir. Çocuklarımızda bilgi eksikliğine ve hayal gücü yetersizliğine yol açan bu durum, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir sorundur. Bundan dolayı projede kitap sevgisi ve okuma alışkanlığının geliştirilmesi konusuna özel bir önem verilmiştir.” Dedi.
Gönüllük esasına dayalı bir proje olduğunu belirten Vali Daşöz, “Öğrenciler, birbirleriyle, Vali, İl Milli Eğitim Müdürü, Kaymakamlar, Milli Eğitim ve Okul Yöneticileriyle birlikte velilerimizle ‘Proje Arkadaşlığı’ konsepti içinde gerçekleştirecekleri faaliyetler ve meydana getirecekleri eserlerle yaşamları boyu gurur duyacakları başarı hikâyeleri oluşturacaklardır.” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir