YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 12:24

İZMİR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NİN MADALYA AVCILARI

A
A
A
İZMİR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NİN MADALYA AVCILARI

2011 yılında 4 sporcusu olimpiyat barajını aşan ve yılı 16’sı uluslararası alanda kazandıkları 285 madalyayla kapatan İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, İzmir’e 2 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye, 2 Federasyon Kupası getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, yıl içinde 6 kez de Türkiye rekoru kırdı.
24 branşta 5 bine yaklaşan sporcusuyla Türkiye’nin en büyük spor kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2011’de ulusal ve uluslararası şampiyonalarda hem İzmir’in hem de Türkiye’nin yüzakı oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, 2011 yılında katıldıkları ulusal turnuvalarda bireysel kategoride 57 altın, 24 gümüş, 22 bronz madalyayı boyunlarına takarken, takım halinde 73 birincilik, 29 ikincilik, 54 üçüncülük elde etti. Uluslararası organizasyonlardan İzmir’e 3 altın, 5 gümüş, 8 bronz madalyayla dönmeyi başaran sporcular, 2 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 2 Federasyon Kupası kazanırken, 6 kez de Türkiye rekoru kırmayı başardı.
4 SPORCU OLIMPIYATLARA GIDIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un 2011’deki en büyük gururu, 4 sporcusunun 2012 Londra Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanması oldu. İlk vizeyi, Avrupa Takımlar Şampiyonası ve Grand Slam 3.’sü yıldız judocu Gülşah Kocatürk aldı. Büyükşehir görme engelliler judoda Avrupa ikincisi Duygu Çete, Uluslararası Paralimpik Oyunları 800 metre ikincisi Cahit Kılıçarslan, engelliler halterde dünyanın en iyi 7 sporcusundan biri seçilen İzzettin Kanat, yine Londra’da yapılacak 2012 Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazanan diğer sporcular oldu.
AVRUPALI OLDULAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, bu yıl en büyük başarısını ise bilek güreşinde elde etti. Kulüp sporcusu Cem Şener, bu alanda Avrupa Şampiyonu unvanını İzmir’e getirirken, bayanlarda Sevcan Yıldırım da Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Bayan judocular, Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda üçüncü olarak bu kategoride bir Türk ekibinin elde ettiği en büyük başarıya ulaştı. Tolga İslamoğlu, Mazlum Şimşek, Duygu Vatansever taekwondoda, Hakan Cengiz, Ahmet Taçyıldız güreşte, Ferhat Arıcan cimnastikte, Ilgın Kızılgüneşliler, Yağız Yılmaz, Sermet Çınar okçulukta, Özkan Baltacı ise atletizmde uluslararası başarı kazanan diğer sporcular oldu.
BRIÇTE TARIH YAZDILAR
Üst üste 5 kez Türkiye Şampiyonluğu kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Briç Takımı ise Bonn Açık Takımlar Şampiyonası’nda ikinci, Bonn National Cup’ta da üçüncü olarak Türk briç tarihinin en önemli başarısının altına imza attı.
KUPAYA DOYDULAR
İzmir Büyükşehir Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, Türkiye Kupası’nı tarihinde ikinci kez İzmir’e getirirken, sualtı ragbicileri bayanlar ve erkeklerde Federasyon Kupası’nı kazanma mutluluğunu yaşadı. Sualtı ragbisi erkek takımı Türkiye Şampiyonu olurken, Türkiye’nin en yeni ve en modern buz sporları salonunun açılmasıyla yıllar sonra yeniden faaliyetine başlayan Buz Hokeyi Takımı, 1.Lig şampiyonluğuna ulaşıp İzmir’i Süper Lig’de temsil etmeye hak kazandı. Yılın son günlerinde bir büyük başarı haberi de bayan güreşçilerden geldi. Toplam 4 madalya kazanan bayan güreş takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Judoda ise erkek ve bayan takımları ülkemizi Avrupa’da temsil etmeye hak kazandı.
6 TÜRKIYE REKORU
İzmir Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı sporcuları, 2011’de adeta kendileriyle yarıştı. Kulüp sporcusu Yağız Yılmaz’ın 588 puanlık Türkiye rekorunu, takım arkadaşı Sermet Çınar 589 puan ile geride bırakırken, genç sporcu yıl içinde kendi rekorunu bir kez de egale etme başarısı gösterdi.
Çekiçte geleceğin en önemli sporcularından biri olarak gösterilen Özkan Baltacı, Fransa’daki Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda 78.63 ile kırdığı Türkiye Rekoru’nu Avrupa Gençlik Festivali’nde 78.90 ile yeniledi. Nagihan Karadere de aynı şampiyonada 400 metre engellide 55.09 koşarak Türkiye rekoru kıran bir diğer isim oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir