POLİTİKA - 17 Aralık 2011 Cumartesi 20:25

BAKAN YILMAZ`IN SİVAS ZİYARETİ

A
A
A
BAKAN YILMAZ`IN SİVAS ZİYARETİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye Avrupa Birliği’ne muhtaç bir ülke görünümündeyken, Avrupa Birliği Türkiye’ye muhtaç duruma gelmiştir" dedi.
Suşehri ilçesinde Kaymakam Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol ve kalabalık topluluk tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda partisinin Suşehri 4. Olağan Kongresi’ne katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, raporların okunmasıyla devam etti.
Kongrede konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, değişimden yana bir parti olduklarını ve birçok alanda ezberleri bozduklarını kaydederek, "Milletimizin ekmeğinden ve özgürlüğünden asla taviz vermedik. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak köklü tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız özgüvenle ülkemizin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirdik. Halkımıza hizmet ettik, daha çok yapacak işimiz var. Zamanımız az ancak yapacak işimiz çok. Bunun için ne yapmamız lazım? Az zamanda çok iş yapmamız lazım.
Bunun için ne yapmak lazım? Bir olmak lazım, diri olmak lazım. Birlik olursak yapamayacağımız ve aşamayacağımız hiçbir engel yoktur" diye konuştu.
Uluslararası platformda söz sahibi olmak için demokrasi ve ekonominin önemine değinen Yılmaz, yeni anayasa ile hak ve özgürlüklerin pekişeceğini kaydetti. Yılmaz, "Her türlü uluslararası platformda söz sahibi olmanın en önemli yolu; güçlü bir demokrasi olacak, güçlü bir ekonomi olacak ve güçlü bir hükümetiniz olacak. Güçlü bir devlet için de bizlerin birlik olması lazım. Bu birlikteliği inşallah yeni anayasanın sağlayacağı hak ve özgürlüklerle pekiştireceğiz" dedi.
"AVRUPA BİRLİĞİ, TÜRKİYE’YE MUHTAÇ DURUMA GELMİŞTİR"
Türkiye’nin sadece bölgede değil, dünyanın her yerinde söz sahibi yapmak için çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, artık Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye muhtaç hale geldiğini dile getirdi. Yılmaz, "Dışa bağımlı sanayiden kendi ihtiyacını üreten bir sanayi, bir ülke olmaya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bir zamanlar Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne muhtaç olduğunu düşünenler, şimdi dedi ki, en azından daha dün geldi Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı, ’Avrupa size muhtaç’ dedi. Türkiye Avrupa Birliği’ne
muhtaç bir ülke görünümündeyken, Avrupa Birliği Türkiye’ye muhtaç duruma gelmiştir. Bu uğurda, 9 yıllık kazanımlarımızdan hareketle cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Türkiye’yi en büyük 10. ekonomi arasına getireceğiz. Sözümüz var. Ne diyoruz? 2023 yılına giderken işsizlik oranını yüzde 5’e düşüreceğiz. İşte o zaman bu gördüğünüz işsizlik yüzde 5’in altına inecektir. Gayri safi milli hasılamız şuanda 800 milyar dolara yaklaştı. İnşallah 1 trilyon dolara çıkarma hedefimiz var" şeklinde konuştu.
Buradaki temaslarının ardından Koyulhisar ilçesine geçen Bakan Yılmaz, ilçe teşkilatının 4. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada da partililere seslenen Bakan Yılmaz, yeni anayasa ile 21. yüzyıla Türkiye’yi daha özgür, daha demokratik olarak taşıyacaklarını vurgulayarak, "Türkiye’ye karşı hiçbir dünya sevdası, insanı kutsal bilen bir değeri olmayanların bizi anlayabilmeleri bu millete hizmet getirmesi mümkün değildir. İnşallah Türkiye daha zenginleşecektir, demokrasi daha güçlenecektir, daha fazla hak,
özgürlük ve demokrasi getiren anayasayı hep birlikte hiç kimseyi dışlamadan herkes ’Bu anayasa benim, bu ülkenin vatandaşıyım’ şeklinde gururla, başı dik, alnı açık olarak söyleyebilmesi için yepyeni bir anayasayla Türkiye’yi 21. yüzyıla taşıyacağız. Ne istiyoruz sizden? Bir olun, birlik olun ve dualarınızı bizden eksik etmeyin" dedi.
’Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin Türkiye’ye güç katma projesi olduğunu dile getiren Yılmaz, "Ülkemizi daha da büyütmek için Hakkari’den Edirne’ye kadar bu sevgi çemberi içerisinde, hiçbir vatandaşımız dışarıda kalmasın diyerekten Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ dedik. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, Türkiye’ye güç katma projesidir. Tek bir vatandaşını bile bu sevginin dışında tutmama projesidir. Çokluk içerisinde birlik bizim inancımızın da gereğidir. Ortak geçmişi paylaşanlar tek millettir
dedik, ortak geleceği olanlar da tek millettir dedik. Bunu demeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ülkedeki birliğe ve beraberliğe terör silahını kullanarak saldıranlara karşı hep dik durduklarını kaydeden Yılmaz, "Türkiye’de insanı merkeze alan bir siyaset işbaşındadır. Milli birliği amaçlayan toplumsal dayanışma ve kardeşlik ruhunu güçlendiren bir iktidar var. Kardeşliğimize, birliğimize, bu vatandaki müşterekliğimize terör ve şiddet silahını kullanarak saldıranlara karşı hep dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Biz bu millete hizmeti nimet bildik" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz’a plaket takdim edildi. Kongrenin ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara’ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Turizmde Sivas hızına hız katacak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ‘Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’ açılış toplantısı, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde hazırlanan ve kentin turizm rakamlarını artıracağı düşünülen Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’nin açılışı yapıldı. STSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısına; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve Turizm tesislerinin personel ve yöneticileri katıldı. Projeyi Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı. Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ise, Turizm sektörünün gelişmesinde Sivas TSO’na teşekkür ederek, projenin sonucunda güzel bir çıktı elde edileceğine inanıyorum dedi. Sivas’ta bulunmaktan ve böyle bir proje yer almaktan memnuniyet duyduğu ifade eden Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı, verilecek olan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sekiz gün sürecek olan eğitimlerde; Konukla İletişim, Müşteri Memnuniyeti, Sosyal Davranış Kuralları ve özellikle Misafir ve İnsan İlişkileri konuları üzerine eğitimler verilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.