YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 15:25

EĞİTİM BİR-SEN BURSA ŞUBESİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
EĞİTİM BİR-SEN BURSA ŞUBESİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRDİ

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, eğitim camiasında yaşanan sıkıntılara çare bulunmasını istedi.
Eğitimin ve eğitim çalışanlarının önemli meselelerinden bazılarının çözüme kavuştuğunu belirten Şeker, “Eğitim çalışanlarının en büyük ve en etkili gücü olan sendikamız yıllarca eğitim sisteminin demokratikleşmesi, temel hak ve özgürlüklerin mücadelesini vermiştir. Ülkemizin ve eğitimin temel sorunlarından olan katsayı zulmü ve üniversitelerde baş örtüsü yasağının tarihe karışmış olması sendikamızın verdiği mücadelenin önemli bir sonucudur” dedi.
Kamuda çalışan 2,5 milyon memur içerisinde maaş skalasında en düşük konuma düşürülmüş olan öğretmenlerin iyileştirme beklediğini belirten Başkan Şeker, “Bu olumsuz durum yetmezmiş gibi çalışma ve tatil sürelerini tartışmaya açma gayretinde olanların, öğretmenlere ek ödeme verilmesinin ülkeyi iflasa sürükleyeceğini iddia edenlerin, 24 Kasımlar dışında kendileri hakkında olumlu cümle kurmayanların, bütün moral bozucu tavırlarına rağmen öğretmenlerimiz Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam ediyor, edecektir. Hükümet, öğretmenlerimizin yaşanabilir ücret almalarını sağlamalı, hak ettikleri sosyal statüye kavuşmalarının zeminini hazırlamalıdır” diye konuştu.
Ülkemizin demokratikleşmesinin önündeki en temel engellerden birinin kamusal alandaki baş örtüsü yasağının varlığı olduğunu söyleyen Şeker, 2012 yılında, sosyal hayatın hiçbir alanında yasak olmayacak şekilde başörtüsü yasağının ortadan kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda sonuç alacağımızdan en ufak bir şüphemiz yoktur.
18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Şeker, ‘Milli Güvenlik derslerine branş öğretmenlerinin girmesi’, ‘İlköğretim birinci kademeden itibaren müfredata seçmeli din eğitimi dersinin konulması’, ‘zorunlu eğitimin; öğrencilerin yaş grupları ve bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak bir yıl okul öncesi eğitimi, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık eğitimlerinin kesintili olacak şekilde isteğe bağlı olmak üzere 4 yıl ortaöğretim olarak hayata geçirilmesi’ gibi kararlar başta olmak üzere öğretmenlere yılda bir ikramiye verilmesi, zorunlu hizmet bölgelerinde çalışanlara  ‘zorunlu bölge hizmet tazminatı ödenmesi’ kararları hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.
Kanun hükmünde kararname ile muadili olmayan öğretmenler ve öğretim elemanlarının ek ödeme oranlarında herhangi bir artış yapılmadığının altını çizen Şeker, “Eşit işe eşit ücret uygulamasıyla kurum içi ücret dengesinin göz ardı edildiğini belirterek, öğretmen ve öğretim elemanlarına da ek ödeme verilmesi gerektiğini vurguladı.
2006 yılında ders ve ek ders saatlerine ilişkin yapılan değişiklik ile öğretmenlerin kazanılan haklarının ellerinden alındığını belirten Şeker, yönetici olarak görev yapanların haftada 6 saat derse girme zorunluluğunun kaldırılmasını, ek ders esaslarında gerekli düzenlemelerin yapılmasını, ek ders ücretlerinin vergiden muaf tutulmasını ve bir ders ücretinin en az 15 TL’ye çıkarılmasını istediklerini bildirdi.
ÖZÜR DURUMUNA BAĞLI YER DEĞİŞİKLİĞİ YILDA İKİ KEZ YAPILMALI
Öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliğinin yılda iki defa yapıldığını ancak KHK ile yapılan değişiklikte özür durumuna bağlı yer değişikliğinin yılda bir defa ile sınırlandırıldığına dikkati çeken Şeker, “Aralık 2011’de yapılan özür durumuna bağlı yer değişikliğinde sadece eş durumuna bağlı yer değişikliğinin yapılması mağduriyetlere neden olmuştur. Bu mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için özür durumuna bağlı yer değişikliği yılda iki defa olacak şekilde sağlık, eş ve öğrenim özürlerini de kapsamalıdır” ifadelerini kullandı.
4/C’li personelin çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılması gerektiğini belirten Başkan Şeker, bu personele aile yardımı verilmesi gerektiğini dile getirerek, 4/C’lilerin kadro sorununun çözülmesi gerektiğini kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bağış alınmamasına ilişkin yayımladığı genelge ile eğitim kurumlarının yöneticilerinin töhmet altında bırakıldığını söyleyen Şeker, “Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında yaşanan sorunları görmeli, okullara bütçe ayırarak yöneticileri zor durumda bırakmamalı ve açılan soruşturmaları derhal geri çekmelidir” dedi.
12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa’nın 53. ve 128. maddelerinde yapılan değişiklikle toplu sözleşme hakkı kazandıklarını hatırlatan Şeker, “Bu hakkımızın kullanılması için ikincil mevzuat çalışmaları bir an önce sonuçlandırılmalıdır. Anayasa ile kazandığımız hakkı, 2012 yılının başında yapılacak toplu sözleşme ile kazanıma dönüştürme kararlılığındayız” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir