YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 14:52

NEVZAT DOĞAN, İZMİT MERKEZİ TAMAMEN YAYALAŞSIN

A
A
A
NEVZAT DOĞAN, İZMİT MERKEZİ TAMAMEN YAYALAŞSIN

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın’ı makamında ziyaret etti.
Başkan Doğan’a bu ziyarette 55 No’lu Alikahya Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Selim Canlı ile yeni seçilen yönetimi eşlik etti. Sıcak ve samimi ortamda geçen görüşmede ziyaret amaçlarının ulaşıma yönelik çalışmalarla ilgili bilgi alışverişi olduğunu söyleyen Doğan, “Yeni seçilen yönetim kurulunu Genel Sekreter Yardımcımızla tanıştırmak istedim. Alikahya otobüs ve minibüslerinin D-100 Kuzey Yan Yoluna girmemesinin ortaya çıkardığı zorlukları ve gerek taşıyıcıların, gerekse yolcuların bu konuda yaşadığı sıkıntıyı dile getirmelerine aracılık ettim” dedi. Büyükşehir yetkililerine kent merkezi ile ilgili yayalaştırma teklifini sıklıkla tekrarladığını da hatırlatan Doğan, “ Avrupa’nın hiçbir kentinde böyle bir park uygulaması göremezsiniz. İzmit şehir merkezi, sağlıklı bir yapıya kavuşmak istiyorsa, tamamen yayalaşmalıdır. Musam Park Firması tarafından yürütülen park uygulaması, bu kentin trafik akışını engellemektedir. Firma ile sözleşme yenilenmemesi ve bu uygulamanın kaldırılması kentin yararına olacaktır” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın trafik konusundaki önerilerini dikkate değer bulduklarını söyleyerek, “İzmit Belediye Başkanımızın, kent içi trafiği ile ilgili teklifleri bizim bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız uygulamalar için büyük önem taşıyor. Yeni yılda çok güzel uygulamalarımız olacak. Son iki yıldır, İzmit şehit merkezindeki taşımacılığın ortak havuz içinde yapılması için bir hazırlık yapıyoruz. Bu uygulamayı 2012 yılında başlatacağız. Son 20 yıldır artık kangrenleşmiş bu sorunun giderilmesi en öncelikli hedefimiz” şeklinde konuştu. İzmit için, 2012’de kent içi ulaşımına yönelik radikal değişim planları, bu yılın son günlerinde başlatılan bir uygulamayla sinyallerini verdi. Yıllardır yaya ve taşıt ulaşımının çok güç aktığı Cumhuriyet Caddesi’nde bundan sonra kesinlikle araç parkı ve bekleme yapılmayacak. Başkan Doğan’ın Büyükşehir yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ve sunduğu tekliflerin bu tür uygulamaların başlatılmasında etkili olduğu tahmin ediliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir