DÜNYA - 27 Aralık 2011 Salı 17:53

76. BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

A
A
A
76. BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Spor Genel Müdürlüğü, 76. Büyük Atatürk Koşusu’nda erkeklerde Mert Girmalegese, bayanlarda ise Binnaz Uslu’nun birinci olduğunu bildirdi.
Spor Genel Müdürlüğü (SGM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 76. Büyük Atatürk Koşusu’nda, erkeklerde Mert Girmalegese, bayanlarda ise Binnaz Uslu’nun birinci olduğu bildirildi. Atatürk’ün Ankara’yı ilk gördüğü yer olan Dikmen Keklikpınarı’ndan başlayan yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi. Yarışın başlangıç anında, Bakan Kılıç’ın yanı sıra Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 4. Kolordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İhsan Uyar, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Atletizm
Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de hazır bulundu. Bu sene yarış etabında değişiklik yapılan 76. Büyük Atatürk Koşusu, Dikmen Keklikpınarı’nda başlayarak, Ankara Garı’nda son buldu.
10 bin 800 metrelik yarışta 33’ü bayan olmak üzere 344 atlet ter döktü. Erkeklerde yarışı 29.02’lik derecesiyle Mert Girmalegese kazanırken, Bekir Karayel 30.01’lik derecesiyle ikinci, Erkan Kuş ise 30.23’lük derecesiyle üçüncü oldu. Bayanlarda ise mutlu sona 33.15’lik derecesiyle Binnaz Uslu ulaştı. Bayanlarda ikinciliği 34.33’lük derecesiyle Şeyma Karagöz, üçüncülüğü ise 34.35’lik derecesiyle Burcu Büyükbezgi kazandı.
YARIŞTA BİRİNCİ OLAN SPORCULARA 2 BİN TL VE 2 CUMHURİYET ALTINI VERİLDİ
Yarışmada dereceye giren sporcular için ödül töreni, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Seymen gösterilileriyle renklenen ödül töreninde erkeklerde dereceye giren sporculara ödüllerini ve kupalarını Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bayanlarda dereceye giren sporculara ise ödüllerini ve kupalarını 4. Kolordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İhsan Uyar verdi. Takım halinde bayanlarda birinci olan Beşiktaş ve ikinci olan Ankara Masterler Spor Kulübü’ne kupalarını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan verirken,
erkeklerde takım halinde birinci olan Mardin Atletizm Kulübü, ikinci olan İstanbul Beştelsiz Spor Kulübü ve üçüncü olan Diyarbakır Emniyet Spor Kulübü’nün kupalarını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi takdim etti. Yarışta birinci olan sporcular 2 bin TL ve 2 Cumhuriyet altını, ikinci olan sporcular bin 200 TL ve 2 Cumhuriyet altını, üçüncü olan sporcular ise 900 TL ve 2 Cumhuriyet altını kazandı. Yarışta ilk 10 sıraya giren sporculara da çeşitli ödüller verildi.
"ANLAMLI BİR YARIŞ"
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, adına yakışır bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, "Çok güzel bir yarış oldu. Anlamlı bir yarışı geride bıraktık. Geleneksel olan bu yarışımızı her sene daha da ileriye götürmek istiyoruz" dedi.
Büyük Atatürk Koşusu’na 4. kez katılan Binnaz Uslu, 4. kez birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılı atlet, "Yine kazandığımı için mutluyum. Böylesine anlamlı bir yarışta birinci olmak çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.
Erkeklerde birinci olan Mert Girmalegese ise, zorlu bir yarışı ilk sırada tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MKE, yeni silah satış modülü ile vatandaşlara hizmet verecek Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), yenilenen silah satış modülü ile vatandaşlara hizmet verecek. Geliştirilen sistemde yerli ve ithal silahlar e-Devlet üzerinden alınan randevular ile satılabilecek. Milli silah üreticisi MKE, vatandaşların silah alımını düzenlemek için yeni bir satış modülü geliştirdi. Geliştirilen sistem çerçevesinde yerli ve ithal silahlar e-Devlet üzerinden alınan randevular ile satılabilecek. MKE’nin resmi internet sayfası olan www.mke.gov.tr üzerinden satışa sunulan silahlar, kullanıcılar tarafından incelenebiliyor. Kullanıcılar, beğendikleri silahı satın almak istediklerinde ise silahın ithal mi yoksa yerli mi olduğuna göre e-Devlet üzerinden randevu alabiliyorlar. Gerekli belgelerini tamamlayan kullanıcılar, MKE’nin Ankara ve İstanbul’da bulunan silah satış ofislerine gelerek işlemlerini tamamlayabiliyorlar. MKE’nin yeni silah satış modülünde silah satın alan kullanıcılar talep etmeleri durumunda silahlarında test atışı yaptırabiliyorlar. Ancak bu atışlar, silahı satın alan vatandaşlar tarafından değil, MKE’nin profesyonel personeli tarafından gerçekleştiriliyor. Böylelikle satın alınan silahta bir hata olup olmadığı ortaya çıkıyor. “Türkiye’de silah satışı konusunda tek yetkili kurum Makine Kimya Endüstrisi’dir” Konuya ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklama yapan MKE Kurumsal İletişim Müdürü Alp Eren Başer, “6136 sayılı Kanun gereği silah satış ve izin süreçleri ilgili valiliklerce takip edilmektedir. Makine Kimya Endüstrisi olarak biz de yenilenen silah satış platformumuzla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Türkiye’de silah satışı konusunda tek yetkili kurum Makine Kimya Endüstrisi’dir. MKE tarafından satışa sunulan silahların tamamı üretici firmalar tarafından garanti kapsamı altındadır. Vatandaşlarımız ilgilendikleri, merak ettikleri, satın almayı düşündükleri silahlarla ilgili teknik özellikleri ve fiyatlara mke.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirler. E-Devlet üzerinden randevu aldıktan sonra Ankara ve İstanbul’da yer alan MKE silah satış ofislerini ziyaret ederek stokta bulunan silahlara erişebilirler. Hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkesi uyarınca e-Devlet üzerinden randevu almayan hiçbir vatandaşımıza ayrım gözetmeksizin silah satışı gerçekleştirmiyoruz” açıklamasında bulundu. MKE’nin yeni silah satış modülü, kayıtsız olarak gerçekleştirilen silah satışının önüne geçmeyi amaçlıyor. 1950’li yıllardan bu yana silah satış kayıtlarını bulunduran MKE, silahların kayıt altında tutulmasını da sağlayarak toplumun güvenliğine katkı sağlıyor.
Sakarya Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki Soğucak Yaylası’nda 27 yaşındaki kadının ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı. 21 Nisan günü Soğucak Yaylası girişinde bulunan kulübenin yakında meydana gelen olayda, bitki toplamaya gelen bir vatandaş, yerde hareketsiz yatan kadını görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemeler neticesinde Betül Kurt (27) olduğu tespit edilen kadının Serdivan ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Kurt’un vücudunda herhangi bir kesici ve delici bir yara görülmediğini tespit eden ekipler, kadının cenazesini Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Ön Otopsi Merkezine kaldırdı. Hususa ilişkin inceleme başlatan ekipler, Kurt’un yaylaya 1’i kadın, 3 arkadaşıyla birlikte gittiğini belirledi. Yapılan çalışma çerçevesinde 3 kişi gözaltına alınırken uyuşturucu kullanmaktan suç kayıtları olduğu da öğrenildi. Şahıslar jandarmada merkezinde, yaylada uyuşturucu kullandıklarını, aralarında çıkan tartışma sonrasında Betül Kurt’un yanlarından ayrıldıklarını, ölümüne ilişkin alakaları olmadıklarını ve arkadaşları Kurt’un öldüğünü sonradan duyduklarını ifade ettikleri öğrenildi. Jandarmadaki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen kişilerden B.D.(31) isimli kadın tutuklanırken iki erkek şahıs adli kontrolle serbest bırakıldı.