YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 12:27

İŞADAMLARI AVRUPA’DAKİ EKONOMİK DARALAMANIN TÜRKİYE’YE 2012’DE FIRSAT OLUŞTURMASINI DİLEDİ

A
A
A
İŞADAMLARI AVRUPA’DAKİ EKONOMİK DARALAMANIN TÜRKİYE’YE 2012’DE FIRSAT OLUŞTURMASINI DİLEDİ

Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ülkemize ve tüm insanlığa barış, refah ve huzur dolu ekonomik krizden uzak bir yıl diledi.
2012 yılının bütün insanlar için huzur ve barış başta olmak üzere ekonomik krizlerin sona ereceği bir yıl olmasını dilediklerini ifade eden Petekkaya “Bununla birlikte beklentimiz odur ki; Avrupa’da yaşanılan ekonomik daralmanın Türkiye için bir fırsat olabilmesi ve Türkiye’nin Avrupa’nın krizden çıkmasına yardımcı olan bir ekonomik ivmeye ulaşmasıdır. Görünen odur ki, Avrupa’da yaşanılan ekonomik daralma bizlere fırsat doğuracak büyüklüktedir. Ancak; işletmelerimizin verimlilik ilkeleri gözetilerek doğru ve akılcı biçimde yönetilmesi bu fırsatı oluşturacak en önemli etki olacaktır. Diğer yandan kriz dönemlerinde nakit akışlarının, işletmeler için çok önem arz edeceği öngörülmektedir” dedi.
KOBİ’lerin ekonomik gelişimlerine yönelik çalışmalar içinde yer alan TÜMSİAD camiası olarak; KOBİ’ler adına üzerlerine düşen sorumlulukların yerine getirilmesi yönünde çaba harcayacaklarını belirten Petekkaya “2012 yılında; Daha fazla risk analizi, daha çok girişimcilik faaliyetine destek olarak; işsizlere iş imkânı, insanlarımıza daha güzel yaşam şartları sağlamak için birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek çalışacağız” diye konuştu.
TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya açıklamasının devamında “Her yeni yıl umutlarımızı tazelerken, yaşadığımız seneye ilişkin değerlendirmeler yapmak için de bir vesiledir. Ülkemiz küresel krizin etkilerini en çabuk atlatan ülkelerden birisi olmuştur. 2011 yılı yeniden toparlanma ve büyümeye geçiş yılı olurken, ülkemiz ekonomik performansıyla hakikaten bir yıldız ülke konumundadır. Aziz milletimiz başta olmak üzere tüm insanlık âleminin huzur ve barış içerisinde yaşaması en büyük arzumuzdur. Ülkedeki refahın da, istikrarın da, huzurun da temelinde sağlam bir ekonomi ihtiyacı vardır. En önemli sorunumuz insanlarımıza iş imkânları sağlamak, çalışanlarımızın refahını artırabilmektir. Bunun çaresi daha fazla yatırım, daha çok girişimcilik ve başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, kurum, kuruluş ve işletmelerin; diğer bir söylemle tüm sorumluluk sahibi insanlarımızın birlikte çalışma kültürünü geliştirmeleridir. Ülkemizin iş dünyası, önündeki engeller kaldırıldığında ve önü açık olduğunda neler yapabildiğini ve yapabileceğini çalışmalarıyla ispat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle TÜMSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu adına; sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle yeni yılınızı kutlarım” ifadelerine yer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir