YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 13:30

KARS’TA ENGELLİLER BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
KARS’TA ENGELLİLER BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Kars Dolunay Derneği kente görev yapan basın mensuplarıyla çiğ köfte gecesinde bir araya geldi.
Kars Dolunay Derneği’nce, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle başlatılan ve Kars Valiliği koordinasyonunda yürütülen ‘Bilinçli Gençlik Engelsiz Yarınlar’ projesi kapsamında Engelli Gençlik Merkezi’nde dernek yöneticileri ve dernek üyeleri gazetecilerle çiğ köfte gecesinde buluştu.
Dolunay Dernek Başkanı Yrd. Doç.Dr .Bahattin Şeker ve Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, basın mensuplarını kapıda karşıladı.
Bağlama eşliğinde türkülerinde söylendiği tanışma gecesinde, Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker, Engellilerin sorunlarının sürekli gündemde tutularak herkesin engellilere destek olması gerektiğini söyledi.
Dernek Başkanı yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker; “Bizler dernek çatısı altında birer aileyiz. Engelli kardeşlerimizle bir araya gelerek birçok çalışma yürütüyoruz. Bizler burada engelli kardeşlerimize yardımcı olabilmek için canı gönülden çalışıyoruz. Buraya gelen engelli kardeşlerimiz, hayata daha da güzel bakmaya başladı” dedi.
Şeker; “Adeta kardeşlerimiz yaşama tutundu. Hepimiz birbirimiz için bir arada oluyoruz. Kısıntılar oluşunca hep birlikte haraket ediyoruz. Aileler, çocuklarını güvenli bir şekilde derneğimize getire biliyorlar. Derneğe gönül veren dostlarımız, arkadaşlarımız var. Sağ olsunlar onlarda ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. İllerin çekmiş oldukları sıkıntılar bu konuda herkes umarım üzerine düşeni yapar” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardaından gazeteciler, tekerlekli sandalyelere binerek empati yaparak masa tenisi oynadılar. Tekerlekli sandalyede masa tenisi oynayan gazeteciler, raket toplarını yakalaya bilmek ve toplara uzana bilmek için büyük çaba sarf ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir