YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 12:14

SİAD GENEL SEKRETERLER TOPLANTISINA, TÜMSİAD DA KATILDI

A
A
A
SİAD GENEL SEKRETERLER TOPLANTISINA, TÜMSİAD DA KATILDI

Marka’nın düzenlediği bölge SİAD genel sekreterler toplantısında TÜMSİAD Gebze Şubesi genel sekreteri Ahmet Özbilek de hazır bulundu.
Toplantıda ‘’ MARKA ‘’ (Marmara kalkınma ajansı ) proje uygulama birimi , birim başkanı Necati Çağatay üstündağ’ ın ve akademisyenlerin bilgilendirmeleri ilgi ile izlendi. Türkiye enerji verimliliği ile alakalı projeler ayrıca verilen seminerler ile alakalı çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı. Afete hazırlık, Kapasite Geliştirme, Dış Ticaret eğitimleri gibi seminer konularını SİAD’ ların talepleri notasında değerlendirilip SİAD’ ların şubelerinde bu seminerleri yapabileceklerini ifade eden üstündağ, Dış Ticaretle alakalı olarak da SİAD’ların hazırlayacakları çalışma projelerinin değerlendirilip olgunlaştırıldığı noktada Avrupa fonlarında, KOSGEB ve MARKA’ dan gerekli desteği ve teşvik’i alabileceklerini ifade etti. 5 ortak firmanın birlikte hareket edip hazırlayacakları Dış Ticarete yönelik programın onaylandığı anda gerekli desteklerin hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Ayrıca bu projelerin hazırlanması ve kabul edilebilirlik noktasında gerekli proje yazılımına yardımcı olacaklarını gerekirse talepler çizgisinde proje yazılım seminerleri verebileceklerini ifade etti. Fonlardan istifade etme hususunda bir sıkıntı ve zorluk yaşanmadığını, bu anlamda Marmara bölgesinde bu projeyi hazırlayan bazı bilinen firmaların bu fonlardan şuan ciddi destek aldıklarını vurguladı. Toplantı katılımcıların birbiri ile bundan sonra daha yakın iletişim kurması gerektiği temennileri ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir