DÜNYA - 08 Ocak 2012 Pazar 11:59

ULUSLARARASI KURTULUŞ MARATONU VE HALK KOŞUSU

A
A
A
ULUSLARARASI KURTULUŞ MARATONU VE HALK KOŞUSU

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında yağmura rağmen "5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu" yapıldı.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve Adana Valiliği ile Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen koşu, ilk kez, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin katkılarıyla Türkiye Atletizm Federasyonu’nun yarışma takvimine alınarak uluslararası statüye kavuştu.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Atatürk parkı önünde yarışma öncesi yaptığı kısa konuşmada yağmura rağmen sporcuların maratona katılmak için alanı doldurduğunu belirterek, "Türk sporcusu ne kadar mert olduğunu göstermiştir" dedi.
Daha sonra, Atatürk Caddesi’nde "5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu" startını Vali Coş tarafından verildi.
15 yabancı sporcunun katıldığı 21 kilometre mesafeli yarı maratonda atletler yağmura aldırış etmedi. 4 kilometre mesafeli halk koşusuna da vatandaşlar yağmura rağmen yoğun ilgi gösterdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir